logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het prentenboek van Home Alone, Kim Smith

home alone prentenboek

Een van de kerstfilms die zijdelings met kerst te maken hebben is Home Alone. De film, die 25 jaar geleden is uitgebracht, vertelt het verhaal van Kevin, die per ongeluk thuis is achtergelaten door zijn chaotische familie die op een vliegreis gaat naar New York. In alle hectiek vergeten ze het jongste kind uit hun familie, en komen daar pas achter als ze in het vliegtuig zitten. En dat is misschien ook maar goed ook, want in hun vakantie wordt hun huis belaagd door een tweetal inbrekers.

Die inbrekers zijn gelukkig niet heel erg snugger, maar wel bijzonder vasthoudend. Maar ze hebben geen rekening gehouden met Kevin, die het zeker niet laat gebeuren dat er iemand in hun huis gaat inbreken! Hij zal alles op alles zetten om de inbrekers buiten te houden. En als het ze toch lukt om binnen te komen, staat hun een aantal bijzondere verrassingen te wachten… Kevin heeft namelijk een aantal boobytraps ingesteld in huis!

Het prentenboek van dit klassieke verhaal, dat helemaal in de kerstsfeer is verfilmd, brengt het verhaal op een iets vriendelijkere manier tot leven. De eigenlijke film is -0 vooral door de vele boodytraps die op een slapstickachtige manier zijn verfilmd – toch een beetje grof en hard. Dat komt in deze zachte comic-stijl een stuk minder intens over, hoewel die scènes allemaal terugkomen in het boek. Blijkbaar is de schrijfster, Kim Smith ook van die scènes het meest onder de indruk geweest. Verder is het een mooie samenvatting van de film. Een leuke manier om gezellig samen op de bank te genieten van het verhaal, maar vergeet ook niet van de film te genieten – die is ook de moeite waard. De tekst van dit verhaal is kort en bondig, de essentie van de film komt goed naar voren. Veel van de diepere sfeer ontbreekt echter, bijvoorbeeld de manier waarop hij op zijn kop wordt gezeten door zijn neefjes, in het begin van de film. Aan de ene kant een leuke manier om het verhaal te herbeleven, aan de andere kant is er iets te veel weggelaten.

Informatie

Home Alone, Kim Smith

Illustrator: Kim Smith
bbnc, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14.95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789045318899


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.