logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Het pak van de kerstman, Inge Bergh en Inge Misschaert

Een dik leesgroeiboek voor wie graag veel over de kerstman wil weten. Boordevol verhalen, maar ook weetjes, versjes en liedjes, knutselopdrachten en recepten. De verhalen en andere teksten zijn geordend volgens AVI-niveau en worden elke keer een beetje moeilijker. Met de hulp van de kerstman, zijn talrijke elfen en rendieren leren jonge kinderen stap voor stap lezen. Het ultieme geschenk voor onder de kerstboom.

Het leuke van dit boek is, dat het ook echt een paar jaar mee kan: er staan een flink aantal verhaaltjes in, gesorteerd op AVI-niveau. Zo kunnen kinderen van Avi Start tot AVI-E6 (AVI1 tot en met AVI 5) per niveau een achttal verhaaltjes lezen, geheel in de sfeer van kerstmis. Samen met het leesniveau stijgt ook het niveau van de verhaaltjes. Naar verhaaltjes dicht-bij-huis, zodat kinderen zich er goed mee kunnen identificeren, tot verhaaltjes ver weg, uit Rusland, IJsland of het Elfenrijk. Zo kunnen kinderen tijdens de korte, koude dagen nog steeds genieten van leuke verhaaltjes, wat ze zeker zal motiveren om te gaan lezen.

De verhaaltjes zijn bovendien leuk geïllustreerd met leuke tekeningen, die ondersteunend zijn voor het verhaal. Soms zijn het zoekprenten, een andere keer een korte krabbel die toont wat er in het verhaal gebeurt. Tussen alle verhalen door, speciaal voor de ouders, staan er een paar versjes, liedjes en knutseltips, zodat je niet alleen maar hoeft te lezen: creatief bezig zijn mag ook zeker niet onderschat worden! En daarmee heb je een dik boek in handen, waar kinderen uren- en jarenlang zoet mee zullen zijn: lezen, kijken, zingen, bakken en knutselen. Zorg wel dat je het op tijd in huis hebt!

Het pak van de kerstman, Inge Bergh en Inge Misschaert
De Eenhoorn, oktober 2011, 112 pagina’s, hardcover.
Prijs: 22,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789058387318

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER