logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een spannend spionnenavontuur in Het Offer van de Baobab

vic-mysteries-het-offer-van-de-baobab-boek-cover-9789461315427 Marcus Holmes is zestien jaar en zit op een militaire academie. Een legerschool, zogezegd, als een soort internaat. Omdat hij bijzondere kwaliteiten heeft als freerunner wordt Marcus geselecteerd om lid te worden van een speciale eenheid waarbij kinderen werken als spion. Het Special Abilities Team (SPAT), kortgezegd. In Het Offer van de Baobab maak je kennis met dit speciale team, net met Marcus in het bijzonder, hoewel het boek eigenlijk is opgetekend aan een bestaand lid van de SPAT, Vic Falls – waarbij Vic niet duid op een jongen, maar een meisje: Vic is kort voor Victoria.

Roet in het eten

Jammer genoeg komt de overstap van Marcus niet zo maar aanwaaien. Om zijn vertrek op de militaire academie te vieren besluit hij namelijk een avond de bloementjes buiten te zetten en ‘ontsnapt’ van school door zonder officieel verlof uit te breken en naar de bioscoop te gaan met een vriend. Daar wordt hij betrapt, en krijgt te horen dat hij nog niet bij het SPAT mag komen. Sterker nog: hij wordt voor zes maanden verbannen naar een normale school. Hoewel: normaal… het PAC is een middelbare school waar juist kinderen met een fikse handicap naartoe gaan. Dat wordt dus even wennen voor Marcus, die maar slecht kan omgaan met dit soort afwijkingen. Wat Marcus echter niet weet, is dat het PAC een dekmantel is voor het SPAT. Hij zit dus dichter bij het vuur dan Marcus had kunnen denken!

Het offer van de baobab

Het verhaal komt pas echt goed op dreef als de missies zelf van start gaan – eerst een geheime missie met de (blijkbaar) knappe Victoria, later wordt ook Marcus in het veld ingezet in een spannende missie in Dubai. Door het verhaal heen maak je trouwens al kennis met een huurmoordenaar, Cliff Coleman. Hij is de persoon die de link legt met de Baobab in de boektitel, en voegt nog op een paar verschillende manieren wat extra gewicht in de schaal. Maar daarover zal ik niets verklappen, dat moet je zelf maar ontdekken.

Spannend spionagespel

Het Offer van de Baobab is een spannend spionnenverhaal waarin een groep kinderen op pad gaat om de wereld te verbeteren, uiteraard onder leiding van een paar oud-legermensen die het klappen van de zweep goed kennen. Verwacht spannende achtervolgingen, een paar gevechten en heel veel coole gadgets. Er zijn in het boek verschillende verhaallijnen die in het begin kris-kras door elkaar lijken te lopen, maar wees gerust: ze komen allemaal samen in een spannende ontknoping.

Informatie

Het offer van de Baobab, Kate Kriske Van Halewijck, 236 pagina’s, paperback. Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789461315427

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.