logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het mysterie van de Leeuwentroon, Jennifer Peersmann

l_9789026605925 het mysterie van de leeuwentroon

Het mysterie van de Leeuwentroon is een spannend archeologisch mysterie, dat je maar liefst 2947 jaar de geschiedenis inneemt. Daar maak je kennis met de elfjarige Eden. Zijn vader verliest zijn baan als de sluwe politicus Shakran (die er wat duistere zaakjes op na houdt) leugens over hem vertelt. Zoals dat in die tijd ging moest het gezin direct het luxe huis verlaten, en intrek nemen in de sloppenwijk, zonder geld of inkomsten. Eden met zijn familie raken aan de bedelstaf.

Eden heeft een fascinatie voor oude voorwerpen, en de geschiedenis die daaraan ten grondslag ligt. Zo hoort Eden over een mysterieuze leeuwentroon die hen uit hun penibele situatie kan redden. Samen met zijn vriendinnetje Ariella gaat hij op onderzoek uit. Lukt het hen om de waarheid te ontrafelen? En zal het Eden bovendien lukken om de waarheid te vertellen aan de Koning, voordat de kwaadaardige Shakran zijn versie van het verhaal vertelt?

Het mysterie van de Leeuwentroon is een spannend verhaal, waarbij je een unieke kijk krijgt op de oudheid van Sion, het oude Jeruzalem. Het verhaal zit soms wat ingewikkeld in elkaar, met puzzels die vanzelf duidelijk gemaakt worden. De schrijfstijl is echter wat droog en documentair van karakter, de echte spanning ontbreekt een beetje. Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie is het echter een superspannend verhaal!

Het mysterie van de Leeuwentroon, Jennifer Peersmann
Callenbach, oktober 2012, 109 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789026605925


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.