logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Amos Decker 3: Het motief, David Baldacci

het motief

Amos Decker, ook bekend als De Geheugenman, is inmiddels een bekende naam geworden in het wereldje van meesterschrijver David Baldacci. In dit spannende derde avontuur beleef je weer een nieuw spannend avontuur va deze oud-politie-agent, die eerst aan lager wal is geraakt en inmiddels werkt in een speciaal team van de FBI. Wat je namelijk moet weten is dat Amos tijdens zijn footballcarrière een ongeluk heeft gehad, waardoor hij hersenbeschadiging heeft opgelopen. Daardoor vergeet hij niets meer, en ziet hij zijn omgeving met vreemde kleuren. Vooral dat geheugen maakt hem heel bijzonder: hoewel hij alle herinneringen interpreteert zoals ieder ander mens, is hij wel in staat om alle filmpjes in zijn hoofd heel objectief terug te kijken. Dat zorgt ervoor dat hij misdaden op een unieke manier kan oplossen. De vraag blijft echter: wat is het motief?

Dit boek is deel 3 uit de serie over Amos Decker.

Mysterie

Het meest lastige is nog altijd dat je – hoe veel je ook weet – altijd de sleutel moet vinden tot het oplossen van een mysterie. In Het Motief is Amos namelijk getuige van een vreselijk misdrijf. Een man loopt op een vrouw af, schiet har van achter neer en pleegt meteen daarna zelfmoord. Waarom? Hoe kennen die twee mensen elkaar? Wat ging er vooraf aan dit drama? De vrouw en dochters van de dader, Dabney, tastten in het duister, de vrouw (Berkshire) blijkt een verleden van slechts tien jaar te hebben. Het is dus zeker dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige moord. Maar wat?

Eigenzinnig

Langzaam komen alle puzzelstukjes bij elkaar. Daarbij steunt Amos flink op zijn collega’s in het team: zijn kamergenoot Alex Jamison, Todd Milligan en teamleider Ross Bogart. Wat echter wel opvalt is dat het team vooral lijkt te steunen op Amos: hij lijkt de leidende kracht te zijn achter deze speciale eenheid, wat eigenlijk best bijzonder is, aangezien Amos juist de enige niet-FBI-agent is. Toch is Amos ook meteen de grappigste van het stel. Door zijn blessure heeft hij namelijk een heel beperkt inlevingsvermogen, waardoor hij soms ineens opstaat tijdens een gesprek, adviezen van de kaart veegt of in de meest ongemakkelijke momenten heel recht voor zijn raap is.


Ga direct naar Amos Decker 3: Het Motief op BOL.com.

Recensie over Amos Decker 3: Het Motief

Dit derde verhaal van Amos Decker is helemaal in stijl met de eerdere boeken. De onbeholpen reus doet zijn ding, is zich soms pijnlijk bewust van zijn groteske gewoontes en ziet andere subtiele hints compleet over het hoofd. Het verhaal is vlot geschreven, zit vol verrassende wendingen en een bijzonder en goed doordacht plot. Hoewel het boek los te lezen is, hebben lezers die ook het eerste en tweede boek van Amos Decker gelezen hebben wel een streepje voor.

Score: 8


Informatie

Titel: Amos Decker 3: Het Motief
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Paperback
ISBN: 9789400507555
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.