logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken van het Verloren Legioen, CircusPatz

Als er midden in de bijzonder koude winter een aantal sloten en meren rond het dorp Niemansfort maar niet wil bevriezen denkt iedereen aan een natuurverschijnsel. En wat maakt het eigenlijk uit? Alleen de plaatselijke schaatsvereniging heeft er last van…
Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken denk er anders over en stuurt onder leiding van Tom Maximus, de zoon van de minister van Zeer Geheime Zaken zijn beste agenten naar het met oude forten en bunkers omringde dorp om polshoogte te nemen…

Dit is inmiddels het derde avontuur van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken, dat onder leiding van de familie Maximus mysterieuze zaken oplost die voor de politie en bekende geheime diensten niet op te lossen zijn. Of sterker nog: die ze wellicht niet eens zijn opgevallen, want in dit geval denkt iedereen aan een natuurverschijnsel, terwijl in in feite veel meer aan de hand is. Max, de zoon van het huishouden Maximus, zoekt een aantal kinderen bij elkaar die op onderzoek moeten gaan. Niet dat ze ervaring hebben in het spionnenwerk, of weten wat er precies aan de hand is… neen, dat is zeker niet het geval. De kinderen worden aan elkaar gekoppeld, zonder precies te weten welke bagage de ander inbrengt. Ieder heeft wel zo zijn eigen kwaliteiten en kennis, en het feit dat ze kind zijn blijkt meer dan eens in het voordeel: wie let er nu op kinderen?

Het boek is ontzettend leuk geschreven, en heeft een ongekende vaart. Door het boek heen vind je de aanwijzingen terug die de kinderen onderweg tegenkomen, uiteraard voorzien van de nodige officiële stempels van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en archieflabels. Bovendien heb je met dit boek toegang tot een zeer geheime website, waar je bijvoorbeeld de zeer geheime kaart van de forten rond Niemansfort kunt vinden, maar ook extra bewijsmaterialen kunt downloaden. Een superboek. Weldoordacht, spannend en ideaal voor de echte spionnen onder ons!

Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken van het Verloren Legioen, CircusPatz
CircusPatz, november 2011, 256 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 11 jaar. ISBN: 9789400500488


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.