logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het magische wandtapijt 3: vuur en vijand, Henry H. Neff

Het magische wandtapijt 3 vuur en vijand

In dit derde deel van de serie Het Magische Wandtapijt wordt je wederom meegenomen naar de magische wereld van Rowan. Na de strijd met de kwaadaardige Astoroth lijkt de vrede te zijn wedergekeerd. Maar is dat wel zo? De demonen hebben vrede gezworen, maar dan wel op hun eigen voorwaarden en binnen hun eigen grenzen. Die regels en voorwaarden zijn behoorlijk eenzijdig. Hoewel binnen de muren van Rowan alles zijn gang mag gaan, zijn de grenzen duidelijk afgebakend. Alles wat naar buiten toe moet of naar binnen gaat, moet via de demonen, onder beheer van Astharoth, lopen.

Eén van de bewoners van Rowan is tovenaarsleerling Max, 15 jaar oud. Een bijzondere jongen, met buitengewone krachten en mogelijkheden, die hij nog volop aan het ontdekken is. Een onbezonnen jongen, die impulsief en fel reageert op de meeste situaties. Door zijn leraren en het hoofd van Rowan wordt hij meestal nog een beetje in toom gehouden. Als zijn vader echter wordt vermoord door demonen, gaat er een knop om, en besluit hij wraak te nemen.

Max verlaat Rowan, en gaat op onderzoek uit in een gevaarlijke wereld waar demonen op hem jagen. Naarmate hij meer informatie verzameld is het ook telkens de vraag: wat is goed, wat is kwaad? In het boek is het niet allemaal zo rechtlijnig als in de meeste andere boeken. Door die diepgang is het best een pittig verhaal, waarin je letterlijk wordt meegezogen. De magie, de vreemde wezens, monsters en personages: alles is bijzonder doordacht en steekt briljant in elkaar. De vergelijking met Harry Potter uit het Het Magische Wandtapijt 1 is nog een beetje intact, maar die twee lijken nu mijlenver van elkaar verwijderd. Door de diepgang in het verhaal, de vele wendingen, spannende monsters en het taalgebruik dat sommige mensen gebruiken zou ik het boek aanraden voor een oudere doelgroep: wellicht van de leeftijd van Max zelf: 14, 15 jaar oud.

Het magische wandtapijt 3: vuur en vijand, Henry H. Neff
Moon uitgevers, september 2011, 524 pagina’s, hardcover.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789048810154


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.