logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Magische Duister, Caro King

De geheimzinnige, sluwe en machtige Simon Donker is de enige magiër die kan voorkomen dat de kwaadaardige meneer Nurx het afstervende land van de Drift voorgoed verwoest. Maar waar is hij? Nin moet en zal hem vinden. Maar een burcht die steeds van vorm verandert, duivelse boemannen en de ronddolende geesten van de magiërs zitten haar dwars.

Dit vervolg op de Zeven magiërs (lees onze recensie over Zeven magiërs) is wederom vol spanning en actie. Waar het eerste deel het echter vooral moet hebben van het onbekende en onverwachte, is daar in dit boek veel minder sprake van. Het leest dan ook eerder als een superspannende fantasy dan het eerste deel, waar je de hele wereld nog moet ontdekken. Om dit te compenseren worden er in rap tempo nieuwe personages geïntroduceerd, om zo de spanning verder op te voeren. Ook worden er een aantal verschillende verhaallijnen vertelt. Waren dat in het eerste deel enkel de verhalen van Nin, Jonas, Boeman Schrikschaduw en meneer Nurx, in dit boek komen daar nog een paar extra verhaallijnen bij. Toch blijft de structuur van het verhaal altijd duidelijk en helder, ze vloeien in dit boek wat beter in elkaar over dan in de Zeven Magiërs.

Houdt in dit deel ook rekening met flinke actiescènes, vol strijdgeweld en rondspattend bloed. Want ook in dit boek worden grafische omschrijvingen van het geweld niet geschuwd, en lees je letterlijk hoe bepaalde verwondingen worden aangebracht. Klinkt misschien wat gruwelijk en horrorachtig, maar dat is dan ook precies de bedoeling van dit verhaal. Het speelt zich namelijk af in de wereld die wij allen hebben geschapen in onze fantasie. Onze mooie dromen, maar ook onze ergste nachtmerries. Al deze wezens en gebeurtenissen leven voort in de Drift, en gaan hun eigen weg. Maar is dat een weg naar de ondergang, of een vredig samen-leven? Nin zal er alles aan doen om voor het tweede te zorgen, maar of haar dat zal lukken? Het is een grote klus voor een tienermeisje! Caro King heeft in dit vervolg op Zeven magiërs opnieuw een verrukkelijke fantasiewereld gecreëerd, die tegelijk grappig, angstaanjagend en vol onverwachte gebeurtenissen is!

Het Magische Duister, Caro King
Kluitman, Abimo, september 2011, 347 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789059327900


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.