logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het leven van een loser – een hondenleven, Jeff Kinney

Het is tijd voor de zomervakantie! En daarin vraagt Bram zich af waarom iedereen zo nodig naar buiten moet als de zon schijnt. Hij blijft veel liever binnen, met de gordijnen dicht, om te gamen of televisie te kijken. Als zelfbewust binnenmens probeert hij zijn ideale vakantie te regelen: zonder verantwoordelijkheden, regels en lekker met de gordijnen dicht achter zijn computer.

Totdat zijn moeder roet in het eten gaat gooien. Ze gaat allerlei activiteiten voor hem gedenken! Zo gaan ze naar het strand, het zwembad, of ‘mag’ Bram meedoen aan zijn moeders leesclub, omdat ze vind dat hij te veel televisie kijkt en games speelt. Bram bedenkt een list: hij gaat geld verdienen als tuinier. Maar wordt hij daar werkelijk rijk van? Of is hij deze vakantie veroordeeld tot zijn familie?

Zoals altijd weet Jeff Kinney prima in de huid van een puber te kruipen, compleet met alle gedachtes, mogelijkheden, wensen en angsten. Deze zijn natuurlijk flink overtrokken met de meest vreemde familieleden, buren, vrienden en ouders-van-vrienden. Alle avonturen van Bram zijn handgeschreven in een dik dagboek, compleet met lijntjes. Het boek is rijkelijk voorzien van leuke, karakteristieke lijntekeningen, die we al kennen uit de eerdere boeken. Ook de schrijfstijl is als vanouds lekker vlot, zonder moeilijke woorden, en in niet al te lange zinnen. Bovendien zijn ze gewoon leuk! Het is dan ook absoluut geen wonder dat de boeken van Jeff zo immens populair zijn. Zelfs ik heb er van genoten, en volgens mijn ben ik toch al een paar jaartjes geen doelgroep meer…

Het leven van een loser – een hondenleven, Jeff Kinney
Fontein, februari 2012, 222 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789026132360


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.