logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het kookboek voor alle mannen (en hun vrouwen) – met lekker eten de prostaat de baas, Margaret Rayman

Vrijwel alle mannen boven de veertig krijgen prostaatproblemen. Bij ruim 100.000 mannen (in Nederland) leidt dat tot meer ernstige problemen en bij zon 10.000 tot een vorm van prostaatkanker. Er zijn voedingsmiddelen die die klachten kunnen helpen voorkomen en die de prostaat gezond houden.
In Het kookboek voor alle mannen wordt hun werking uitgelegd en staan heerlijke recepten die ook geschikt zijn voor de rest van het gezin.
Gezond, maar vooral ook erg lekker. De smakelijke fotografie maakt het boek af.

Dat kanker een steeds belangrijker en nadrukkelijker aanwezig is in onze samenleving mag voor iedereen duidelijk zijn. Steeds vaker hoor je van mensen dat deze ziektes in hun nabije omgeving de kop opsteken. De zoektocht naar oorzaak en gevolg worden in rap tempo uitgevoerd, maar het is ook aan ons om er alles aan te doen om bepaalde varianten te voorkomen indien mogelijk.

Naast de aandacht voor borstkanker in de maand oktober is er in november aandacht voor prostaatkanker, een onderschatte ziekte tot nu toe. In deze November-maand (waar mensen in plaats van een roze lintje een snor laten groeien om te laten merken dat ze betrokken zijn bij het project) is er extra aandacht voor deze aandoening.

Dat voeding een rol speelt in het onderdrukken van ziektebeelden of het voorkomen ervan wordt steeds duidelijker. In dit boek vertelt Margaret Rayman over de onderzoeken die er zijn geweest, en bespreekt ze openlijk per voedingswaren-groep wat de voor-en nadelen er van zijn. Want er zijn etenswaren die de ziekte juist wat zouden aanwakkeren, maar andere voedingsmiddelen remmen te ontwikkeling er juist van, of onderdrukken de activering van de kankercellen. In de eerste 50 pagina’s worden een flink aantal van deze voedingsmiddelen besproken, waarna een kort overicht volgt van dingen die je beter wél kunt eten, en ingrediënten die juist goed voor je zijn.

In de rest van het kookboek gaan een aantal chef-koks met deze ingrediënten aan de slag, om zo lekker mogelijke producten op tafel te kunnen zetten. Deze zijn makkelijk geordend per maaltijdmoment (ontbijt, lunch, avondeten en dessert), zodat je altijd bewust bezig kunt zijn met je eigen gezondheid, maar tegelijkertijd niet in hoeft te leveren op het genieten van je maaltijd. En natuurlijk zijn het niet alleen gerechten voor mannen: ze zijn goed en lekker voor iedereen!

Het kookboek voor alle mannen, Margaret Rayman
Kosmos uitgevers, september 2011, 174 pagina’s, paperback
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789021550695


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.