Recensie: Het jongetje op de maan, Alice Brière-Haquet


Jan is nog erg klein maar vind zijn mama zo lief en fijn dat hij haar het allermooiste cadeau wil geven: de maan! Hij roept de hulp in van al zijn vrienden en familie en belooft aan ieder van hen een klein stukje maan. Maar zal er uiteindelijk nog wel een klein stukje maan voor zijn mama over zijn?

Het jongetje op de maan is eigenlijk een beetje misleidende titel. Want het jongetje wil helemaal niet op de maan, het wil juist de maan uit de lucht halen, om aan zijn moeder te geven! Hij doet alles om het voor elkaar te krijgen, de schat. Maar hoe meer mensen hem helpen (en iedereen wil het jongetje helpen), des te meer stukjes hij zal moeten afgeven aan de vrijwilligers. De moed zakt hem in de schoenen: zal er nog wel genoeg overblijven voor zijn moeder? Het verhaal leest lekker weg, en de kleurrijke platen zijn heerlijk getekend, met de belangrijkste elementen lekker overdreven groot en vrolijk vormgegeven. Een lust voor het oog, voor zowel volwassenen als voor kinderen. En bovendien heeft Alice een belangrijke boodschap over te dragen. Wat die is? Tja, daarvoor zul je het boek ter hand moeten nemen. Duidelijk is wel dat Alice zelf moeder is!

Het jongetje op de maan, Alice Brière-Haquet
Baeckens books, mei 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789052474533

Dit boek bij: Baeckens books

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.