logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Hollende Harnas, Geronimo Stilton

Brrrr… Een poosje geleden vroeg Speurneus Teus me of ik hem wilde helpen bij het oplossen van een wel heel erg griezelig raadsel: in het deftigste hotel van Rokford dwaalde een spook in een harnas rond dat alle gasten de stuipen op het lijf joeg!
Gi-ga-geitenkaas, hoe was dat mogelijk? Spoken bestaan toch helemaal niet?
Bonbonpapiertjes, een paar spinnenwebben en spookachtige muziek waren de enige aanwijzingen die we hadden … Maar natuurlijk gingen we meteen op onderzoek uit! Wil jij weten hoe dit ijzingwekkende avontuur afliep? Sla dan snel dit boek open en lees er alles over!

Dit deel van Geronimo Stilton is wat origineler dan de eerder besproken boeken van Stilton. Natuurlijk maakt het hier ook weer gebruik van de beproefde en leuke manier van vertellen, woordspelingen en aanpassingen in het lettertype voor bepaalde woorden, maar ook is het een stuk informatiever: er worden door het gehele boek een aantal spreekwoorden en gezegden gebruikt, die direct worden uitgelegd in de kantlijn. Ook wordt er de gang van zaken binnen een hotel uitgelegd, netjes toegelicht in vrolijk gekleurde kaders. Verwacht ook een paar plattegronden om bijvoorbeeld de indeling van het hotel duidelijk te maken. Hiermee wordt dit spannende avontuur, waarin Geronimo Stilton en Speurneus Teus samen op pad om heel systematisch een mysterie op te lossen: hoe komt het dat het spookt in het Grand Hotel? Is dat werkelijk zo, of steekt er meer achter? En weet ook jij alle aanwijzingen sluitend te krijgen en de dader te pakken te krijgen?

Het Hollende Harnas, Geronimo Stilton
Juli 2011, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789054617617


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.