logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het grote doolhovenboek, Usborne

9781409565475 grote doolhovenboek

Heb jij thuis een echte puzzelaar zitten? Een kind dat niets liever doet dan doolhoven oplost? Dan kan het Grote Doolhovenboek niet in je knutselkast ontbreken! Er staan meer dan 50 fantasierijke doolhoven in verwerkt. Denk aan een doolhof dat bestaat uit ijsschotsen, een honingraat, monstertjes die hun armen in elkaar haken, een schapenwei met een heel ingewikkelde muur, en nog veel, veel meer. En alleen jouw kind is in staat om verloren vrienden terug te vinden, aan gevaar te ontsnappen, schatten te ontdekken en nog veel, veel meer.

Het grote doolhovenboek is een erg leuk boek waar kinderen lang mee uit de voeten kunnen. Een nadeel is dat het boek – als alle doolhoven eenmaal zijn opgelost – zijn doel voorbij is. Er is ook weinig aanleiding om nog verder iets in te kleuren of bij te tekenen. Ook kopiëren van de bladen is niet mogelijk (en natuurlijk ook niet toegestaan) vanwege het grote formaat. Handig is het boek zeker wel: geen losse vellen meer die liggen te slingeren. Perfect voor op vakantie of als je ergens moet wachten (vliegveld, ziekenhuis, tandarts, een bezoekje aan die ene oud- oud-tante die haar zoveelste verjaardag viert met iedereen d’rbij…). Op iedere pagina staat de opdracht omschreven. Meestal is dat een leuke sfeertekst, maar soms ook echt een opdracht.

Het grote doolhovenboek, Usborne
Usborne, juli 2013, 32 pagina’s, paperback.
Prijs: 9.95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN:9781409565475


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.