Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
Recensie: Het grote chocoladekookboek, Alba Alotta
Na het grote Italiaanse Kookboek en het grote Pastakookboek kan het grote Chocoladekookboek natuurlijk niet ontbreken in het rijtje foute verlangens. Meer dan 400 Italiaanse recepten met chocolade – ben jij er tegen bestand?
In dit boek gaat er een wereld voor je open. Dat kan niet anders. Het boek is opgedeeld in desserts, taarten en cakes, koekjes, gebak en meer, bonbons, truffels en chocolade, fruit en noten met chocolade en drankjes, sauzen en glazuur. Achterin het boek vind je twee keer een inhoudsopgave: één keer met alle recepten op naam gesorteerd, daarna per categorie. Dat zoekt bijzonder handig, kan ik je verzekeren!
Het boek begint met een algemeen stukje. De geschiedenis en herkomst van chocolade wordt in een notendop verteld, waarna je een korte uitleg krijgt over hoe je moet omgaan met chocolade in de keuken. Want dat is wel een vak apart. Geduld en liefde zijn absolute noodzaak zodra je chocolade op het vuur zet. Het moet langzaam smelten, en even zo langzaam weer stollen. De gegeven informatie is wat summier en kort door de bocht, maar vormt wel een goede basis voor de recepten die erop volgen.
Het boek zelf is niet bepaald rijk geïllustreerd. Tussen de recepten, en over de pagina verspreid, vind je wat illustraties, met zo nu en dan een kleurenfoto, om te laten zien hoe het resultaat zou kunnen zijn. Het is dan ook eerder echt een receptenboek dan een lifestyleboek, zoals we die vaker zien. Voor chocoholics wel zo handig: die weten wel dat chocolade superlekker is!
Het grote chocoladeboek, Alba Alotta
Gottmer, maart 2012, 448 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789023013501
Wat zijn jouw ervaringen?