logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het grote boek van voertuigen en machines, Anne-Sophie Baumann

9789002250033 het grote boek van voertuigen en machines

Vind jij het ook zo leuk om naar voertuigen te kijken? Naar graafmachines, tractors, taxi´s, treinen, en nog veel meer andere voertuigen? Dan is dit een superboek voor je, je zult in dit boek echt je ogen uitkijken. Ieder denkbaar voertuig dat kan rijden, varen of vliegen staat er in afgebeeld. Maar dat is niet alles: er zitten ook nog eens heel veel dingetjes in die kunnen bewegen. Zo kun je lekker op onderzoek gaan in de voertuigen die je zo stoer vindt.

Sommige delen bewegen met een draaipunt, anderen hebben een draaischijf, of kun je schuiven door een kleine rails. En natuurlijk zitten er heel veel flapjes in het boek, die je kunt openmaken. Zo kun je zien hoe een cabine van een vrachtwagen er uitziet, hoe een vuilniswagen er van binnen uitziet, of wat er nu precies in die zijspan van de motor zit! Erg leuk, met ook een mooie afwisseling in de bewegingen. Zo kun je urenlang bezig blijven met het boek.

Veel tekst staat er dan ook niet in. De schrijvers van het boek zijn zeker van mening dat een beeld meer zegt dan duizend woorden, en in dit geval hebben ze daar ook helemaal gelijk in. Het is een boek om lekker in te kijken, fijn in te ontdekken en ook leuk mee te spelen. Een nadeel hierbij is het wat dunne karton. Vooral de draaiende delen en de flapjes zijn wat dun. Daardoor is het om alleen te lezen eerder geschikt voor wat oudere kinderen.

Til de flappen op en ontdek hoe een boot, een maaidorser of een vliegtuig er vanbinnen uitziet. Speel met de talloze bewegende elementen om te zien hoe bepaalde machines werken. En droom je ervan brandweerman of politieman te worden? Kijk dan mee hoe het er bij hen aan toe gaat!

Het grote boek van voertuigen en machines, Anne-Sophie Baumann
Oogappel, september 2012, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789002250033


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.