Recensie: Het grote boek over grote dinosauriërs, Alex Frith

De dinosauriërs waren de grootste wezens die ooit op onze aarde rondliepen. Open de vouwpagina’s om de grootste, zwaarste en meest angstaanjagende dinosauriërs te ontdekken – van de machtige Brachiosaurus tot de akelige Tyrannosaurus.

Het grote boek over grote dinosauriërs is een gigantisch boek, dat ook nog eens beschikt over een viertal uitklapbare pagina’s, waardoor het boek bijna bovenmenselijke proporties krijgt. In de ogen van een kind dan, wel te verstaan, want het boek zelf is net wat groter en een stuk breder dan een staand A4 formaat. Het is leuk geschreven en nog leuker getekend, waarbij goed is gelet op de belevingswereld van kinderen: het formaat wordt niet alleen weergegeven in meters of centimeters, maar vaak ook in voorwerpen, als bussen, een gewicht in olifanten (maar zeg eens eerlijk: hoe zwaar weegt zo’n beest eigenlijk?) waarbij de dinosauriërs in een aantal verschillende categorieën worden besproken: niet zo zeer in de zin van planteneters en vleeseters, maar eerder in de zin van Heel grote dino’s, Grote Griezels, In de lucht en In het water. Aan het einde van het boek komen alle dino’s nog eens voorbij, plus een aantal extra, in een tijdlijn, zodat de kinderen ook een beter besef krijgen van welke dino’s met elkaar samenleefden, en welke elkaar nooit gekend hebben. Een ontzettend leuk boek, dat voornamelijk gericht is op het formaat en het gewicht van de dino, hoewel deze informatie zo nu en dan wordt aangevuld met een ander leuk weetje. Bovendien zijn de dino’s erg leuk getekend: realistisch, maar met een licht cartoon-achtig uiterlijk. Een minpuntje: er wordt vrij vaak vergeleken met een dubbeldekker…

Het grote boek over grote dinosauriërs, Alex Frith
Baeckens books, juli 2011, 20 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9781409431296

Dit boek bij: Baeckens books

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Het grote boek over grote dinosauriërs, Alex Frith”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.