logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het grandioze Groenteboek, Alice Hart

Alice Hart heeft inmiddels heel wat kookboeken op haar naam staan, allen met vegetarisch eten als centraal middelpunt. Het Grandioze Groenteboek maakt een fijne indruk om door te bladeren, de foto’s en titels van recepten maakte ons nieuwsgierig om dieper in het boek te duiken.

Aanvulling op je recepten

Als je kijkt naar de titel, verwacht je heel wat toffe recepten die alle andere kookboeken in je boekenkast overbodig maken. Dat was helaas niet zo, hoewel er zeker een paar interessante experimenten in het boek te vinden zijn. Een aantal van de recepten zijn leuke variaties op bestaande recepten (waarvan best een aantal al vegetarisch zijn), zoals parmigiana met aubergine en zoete aardappel, paddenstoelenrisotto of falafel van rode linzen. Daartussen vind je ook een flink aantal originele recepten, die soms in een mum van tijd op tafel kunnen staan.

De hele dag vega

Het boek heeft een heel praktische indeling, waardoor je per gebruiksmoment een aantal recepten kunt vinden. De hoofdstukken Brunch, lunch, Kleine gerechten, Avondmaaltijd, Bijgerechten, Saus, Het slotstuk zeggen al genoeg, lijkt me zo! Tot slot vind je na het hoofdstuk met nagerechten een stuk over seizoensmenu’s, zodat je het beste van dat moment op tafel kunt zetten. De recepten zelf worden onbeschaamd de hemel in geprezen en uitzinnige termen als ‘hemels’, ‘ultiem’, ‘verfijnd’, ‘hét recept’, wat de schrijfster een beetje popster-allures lijkt te geven.

Feestelijk op tafel

De recepten zijn dan ook heel wisselend, maar blijven niet beperkt tot recepten die je doordeweeks op tafel zet. Er staan ook wat uitgebreidere recepten in, waar je best indruk mee kunt maken tijdens etentjes of feesten. Achter in het boek vind je daarvoor complete menu’s en stappenplannen, zodat je zelf ook kunt genieten van de avond. Voor de presentatie van de maaltijden kun je spieken bij de sfeervolle foto’s die bij ieder van de 90 gerechten staan. Let overigens wel op: Alice gebruikt soms ingrediënten die niet standaard in de (Nederlandse) supermarkt te verkrijgen zijn. Controleer dat eerst even voor jij je vol overgave stort op een recept!


Ga direct naar Het grandioze groenteboek op BOL.com.

Recensie over Het grandioze groenteboek

Vegetarische recepten worden steeds meer geaccepteerd – ook zonder de standaard vleesvervangers. Dat juichen we alleen maar toe, want laten we eerlijk zijn: je kunt best zonder vlees! Laten we vooral kijken naar onze gezondheid en toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. De recepten in het boek zijn best bijzonder, maar niet zo exclusief dat je dit boek echt in huis moet halen. Heb je al een aantal vegetarische kookboeken in huis, dan zal dit niet echt een must-have zijn. Ben je nieuw in de vegetarische keuken of aan het sparen voor een fraaie boekenkast vol kookboeken, dan is dit zeker een leuk exemplaar. Mijn tip: kijk het boek eerst even door in de boekenwinkel.

Score: 7


Informatie

Titel: Het grandioze groenteboek
Auteur:
Uitgever: Terra Lannoo
Aantal pagina’s: 240
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789089899828
Prijs: 32.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.