logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het gevaarlijkste beroep ter wereld 2 – Als de tijd stopt

Wat doe je als je een uitnodiging krijgt voor de prestigieuze Golden Powers, de superheldenprijsuitreiking? Ziad en Louna weten het wel: ze grijpen de kans met beide handen aan. Maar wat een glinsterende avond vol eerbetoon aan superhelden (en Het Gevaarlijkste Beroep ter Wereld) had moeten worden, verandert in een regelrechte nachtmerrie.

Een oogje op jou

De ceremonie neemt een drastische wending wanneer een mysterieuze teleportatiepod op het podium verschijnt. De spanning stijgt als gigantische ogen door de menigte beginnen te schieten, wat resulteert in een bloedbad onder de aanwezige superhelden. In een wanhopige poging om te ontsnappen, duiken Ziad en Louna de capsule in en belanden midden in de oceaan. Tragisch genoeg verdrinkt Louna, wat een hartverscheurend moment is dat je niet onberoerd zal laten.

Ouders in actie

Ondertussen volgen Fatiah en Amine, de ouders van Ziad en Louna, de chaos en horror live op televisie. Ze staan machteloos en vol angst, maar dat verandert snel wanneer de politie hen begint te ondervragen. Hun kinderen worden verdacht van superheldenactiviteiten! Gedreven door wanhoop en vastberadenheid besluiten Amine en Fatiah het heft in eigen handen te nemen. Ze raken betrokken bij het politieonderzoek, wat leidt tot spanningen met de inspecteur die de leiding heeft.


Ga direct naar Het Gevaarlijkste Beroep ter Wereld op BOL.com.

Recensie over Het Gevaarlijkste Beroep ter Wereld

Het Gevaarlijkste Beroep ter Wereld biedt een meeslepend en spannend verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt. De mix van superheldenactie, familiebanden en politie-intriges zorgt voor een unieke leeservaring. De personages zijn goed uitgewerkt, en je voelt de emoties van de ouders die alles op alles zetten om hun kinderen te redden. De actie is intens en de plotwendingen zijn verrassend en goed doordacht. Ikzelf belandde overigens pas in dit tweede deel in het verhaal: er zijn nog twee prologen beschikbaar, die zou ik echt eerst lezen. Daarin leer je namelijk de achtergrond van Ziad en Louna kennen! Die verhalen lopen synchroon langs elkaar heen en kun je allebei lezen, of slechts eentje… dat is om het even.

Score: 7


Informatie

Titel: Het Gevaarlijkste Beroep ter Wereld
Auteur:
Illustrator: Fabio Lai
Uitgever: Dupuis
Aantal pagina’s: 64
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789031441082
Prijs: 9.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.