logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het geestige leven van Lucy Shaw, Tamsyn Murray

Wat als je houdt van jongens, fashion, gossip, muziek, tv-kijken en al het andere waar een normale vijftienjarige zich mee bezighoudt? Wat als je leven al een hele tijd stilstaat en je alles moet missen waar je zo van hield? Wat als je vastzit op een mannentoilet, niemand met je praat en er regelmatig over je spiksplinternieuwe Uggs heen wordt gepiest? Wat als je dagelijks tientallen mannen ziet komen en gaan, maar niemand ook maar enigszins interesse in je toont?

Lucy Shaw is vermoord in een openbaar toilet in London. Omdat ze nog niet helemaal klaar is om ‘verder’ te gaan, blijft ze als geest rondhangen op de plek waar ze dood ging. Juist ja, op het mannentoilet. Ontzettend vervelend natuurlijk, want niemand ziet haar, ze kan niet weg, ze mist haar vrienden, ze moet al haar favoriete tv-programma’s missen, ze verveelt zich dood en heeft geen idee hoe lang ze nog op de aarde moet blijven. Godzijdank had ze op de avond van het drama wel iets hips aan, je zal maar voor de rest van je ‘leven’ rond moeten lopen in je pyama.

De hele situatie verandert als ze Jeremy ontmoet, die haar wél kan zien. En als ze dan ook nog in contact komt met de dropdead gorgeous geest Ryan, lijkt haar geestige leven een stuk beter te worden…

Het geestige leven van Lucy Shaw is een bijzonder origineel en bovendien leuk en vrolijk geschreven boek. Het vertelt het trieste verhaal van Lucy Shaw, een meisje dat op koelbloedige wijze is vermoord op een openbaar toilet. Ze is gedoemd daar te verblijven, op de plek waar ze is gestorven. Dan leert ze de sterveling Jeremy kennen, die blijkbaar in staat is haar te zien. Alleen haar, wel te verstaan. Hij is vastberaden haar te helpen, en duikt in de wereld van geesten, mediums en helderzienden. Met Lucy in zijn kielzog, wel te verstaan. Eerst doet ze dat met tegenzin, later met steeds meer plezier. Ze is namelijk niet de enige geest die zo maar wat ronddwaalt, en hoe meer vrienden ze maakt, des te meer komt zij te weten over het geestenbestaan, leert ze over het geesten/gsm/netwerk en leert ze natuurlijk de knappe Ryan kennen, die ook als een blok voor haar valt. Samen met haar nieuwe vrienden probeert ze haar moordenaar te vinden, want deze gaat nog steeds door met het koelbloedig omleggen van onschuldige meisjes… Maar is dat haar lotsbestemming? Of is er meer tussen hemel en aarde dan zoiets eenvoudigs? Lees dit heerlijke boek en leer wat nog niemand wist over het geestenleven, en het trieste bestaan dat ze soms leiden – maar ook over de feesten, jaloezie en vriendschappen die gesloten worden onder hen die we niet meer kunnen zien.

Het geestige leven van Lucy Shaw, Tamsyn Murray
Blossom books, mei 2011, 224 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789020679069

Dit boek bij: BOL.com


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.