Recensie: Het Forest Feast kookboek, Erin Gleeson

Het Forest Feast kookboek

Je hebt kookboeken in alle soorten en maten. De grootst gemene deler van deze boeken is natuurlijk wel dat je er een enorme hoeveelheid recepten en verwacht. Het Forest Feast kookboek is daar geen uitzondering op. Desondanks is het wel een uniek kookboek. Waarom? Eigenlijk vanwege drie elementen. De eerste en meest eenvoudige reden is dat dit kookboek volledig gevuld is met vegetarische gerechten. Daar zijn er meer van, zul je denken, en daar kan ik je geen ongelijk in geven. Het tweede unieke element echter is dat bijna alle gerechten met een minimum aantal verschillende ingrediënten is te maken! Dat maakt het boek natuurlijk nog een stukje speciale. De derde reden waarom dit boek zo uniek is, wordt bepaald door de vormgeving.

Kunstwerken

De schrijfster van het boek, Erin Gleeson, is naast fervent hobbykok ook fotografen en kunstenares. Zij maakte ware kunstwerkjes van de verschillende gerechten. De robuuste, authentieke maaltijden worden op een sfeervolle wijze gepresenteerd met een veelvoud aan natuurlijke ondergronden, worden en landelijk vormgegeven bestek. Dat zet al een zekere sfeer meer. Jammer genoeg is die fotografie niet heel erg consequent doorgevoerd: het is duidelijk zichtbaar dat ze de foto’s in de buitenlucht heeft gemaakt, en daardoor is iedere lichtsituatie anders. Een heel enkele keer zie je zelfs duidelijk dat er hart ligt aanwezig is, wat de sfeer niet ten goede komt. Het recept zelf is echter ook op een heel bijzondere manier vormgegeven. Een foto rechts van boventand verschillende ingrediënten, die om een vlak neergelegd zijn. Dat vlak (soms een snijplank, soms een houten oppervlak, soms een vel papier, et cetera) wordt dan weer gebruikt om het recept op af te drukken. Bij dit afdrukken wordt ook gewerkt met handgeschreven lettertypes, en grappig getekende pijltjes naar bijvoorbeeld de verschillende ingrediënten.

Sfeervol kookboek

Dit alles maakt van het Forest Feast kookboek een heel mooi en sfeervol kookboek. Naast het uiterlijk vind ik de eenvoud van de gerechten en de liefde voor de verschillende ingrediënten ook heel erg charmant. Het is duidelijk dat Erin een liefde heeft voor de verschillende natuurlijke ingrediënten. Tussen de recepten door vind je uiteraard ook wat eenvoudige en algemene recepten, zoals dressings en dips. De inhoud van het boek is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Zo vind je snel de gerechten waar je naar op zoek was. De hoofdstukken bestaan bijvoorbeeld uit: hapjes vooraf, cocktails, salades, groentegerechten, zoete gerechten en achter in het boek vind je een uitgebreid register, waar je alle verschillende recepten snel in kunt terugvinden.

Het Forest Feast kookboek, Erin Gleeson
Fontaine uitgevers, 240 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789059566330

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.