logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het eerste nijlpaard op de maan, David Walliams

Het eerste nijlpaard op de maan

David Walliams kennen we van zijn fantasierijke boeken over een klein Brits dorpje waar veel verschillende mensen wonenn en van alles gebeurt. Maar hij heeft meer in zijn mars, zo bewijst hij met het grote prentenboek over Het eerste nijlpaard op de maan. Daarin schrijft hij over de historische gebeurtenis over twee nijlpaarden, die allebei een droom hebben. Ze willen allebei naar de maan!

Maar ze kennen elkaar niet. Ze wonen zelfs heel ergens anders. De een is een rijke stinkerd, die met veel poeha een raket laat bouwen en met gemak naar de maan vliegt. Het andere nijlpaard woont in de jungle, en weet met takken, bladeren en mest een raket te maken waarmee ze naar de maan reist. Wie er als eerste is? Dat lees je in het boek. Het blijkt echter belangrijker wie er als eerste terug op aarde is om te vertellen over alle gebeurtenissen. Want dát nijlpaard strijkt uiteindelijk met alle eer.

David Walliams heeft met Het eerste nijlpaard op de maan weer een leuk en grappig verhaal geschreven, dat een tikje absurd is. Maar dat is natuurlijk te verwachten als je de titel al ziet: nijlpaarden op de maan… dat zie je niet alle dagen! De illustraties van Tony Ross vullen het verhaal perfect aan, en laten met die kenmerkende stijl zie wat er in het verhaal gebeurt.

Het eerste nijlpaard op de maan is geschikt voor wat oudere kinderen, die de humor ook wel kunnen inzien van een groot en grof nijlpaard die in een kleine raket het heelal wordt ingeschoten, en die het ook niet heel erg oneerlijk vinden dat de een d’r met de raket van de ander vandoor gaat. Want tja, dat gaat soms ook zo in het echte leven! Als je zo’n kind hebt, dan heb je echt een prachtboek in handen. En wie heeft er nu niet zo’n fantasierijk kind op de bank zitten, smachtend naar een nieuw gek verhaal?

Informatie

Het eerste nijlpaard op de maan, David Walliams

Illustrator: Rony Ross
Clavis, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044825626


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.