logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het Drakenmeisje IV, De tweeling van Kuma, Licia Troisi

In de serie Het Drakenmeisje volgen we de belevenissen van Sofia. Ze is een Draconiaan, één van de weinigen die door een oud drakengeslacht werd uitgekozen om de wereld te beschermen tegen de kwade bedoelingen van de dolende geest van Nidhoggr (ja, kijk maar eens goed naar die naam, en probeer hem vooral een paar keer uit te spreken!).

Bij deze avonturen wordt ze bijgestaan door een professor, en een aantal nadere Draconianen. Ze zijn gezamelijk op zoek naar het hele team, want de kracht van Nidhoggr (klinkt nog steeds raar, hè?) neemt toe. Daarom hebben ze alle kracht nodig die ze kunnen krijgen. Intussen zijn ze de draak Kuma op het spoor. De vrucht van deze draak is echter verdeeld over een tweeling: een daarvan is in handen van Nidhoggr, de andere helft van de tweeling heeft de zijde van de Draconianen gekozen. Het boek gaat voornamelijk over de zoektocht naar de tweeling, het ontdekken wie van de twee de drakenkrachten heeft, en de onderlinge verbanden binnen de groep: romances, vriendschappen, afgunst en jaloezie zijn natuurlijk aanwezig in een groep die elkaar nog niet zo lang kent. Daar komt nog eens bij dat Sofia geadopteerd is door de professor, wat een vrij bijzondere band oplevert. Een band, waarbij niet alles wordt uitgesproken dat uitgespoken dat had moeten worden…

De tweeling van Kuma is het vierde boek uit de serie. Licia Troisi kennen we natuurlijk van de fantastische Kronieken van de Verrezen Wereld en Legendes van de Verrezen Wereld. In dit boek is er wat minder te vertellen: het verhaal is kleiner, compacter, en ingetogener. De aandacht komt meer te liggen op de persoonlijke ontwikkeling van de tieners, met name Sofie. Daardoor is er ook wat minder vaart in het verhaal, en dat is jammer. De spannende momenten zijn dan ook een schril contrast tegen de stribbelende pubers, en de stoere kaft doet een heldhaftiger verhaal vermoeden dan het in werkelijkheid is. Het boek is overigens wel prima te lezen onder de eerdere delen. Alles wordt netjes uitgelegd, hoewel enige voorkennis een pluspunt zal zijn.

Het Drakenmeisje IV, De tweeling van Kuma, Licia Troisi
Fantoom, mei 2012, 279 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789078345664


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.