logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het bord in de doos, Ilse de Keyzer

Het bord in de doos Het bord in de doos is een super spannend boek, dat helemaal perfect is voor een indrukwekkende Halloween – of een andere spannende avond. Het verhaal gaat om drie vrienden, Katie, Hanna en Thomas. En dan met name om Hanna. Ze is een heel normaal kind, dat het echt naar haar zin heeft op school. Samen met haar vrienden Katie en Thomas is ze uitgenodigd voor een Halloweenfeestje bij Katie, en hoewel ze daar helemaal geen zin in heeft doet ze toch mee. Ze verkleed zichzelf zelfs en laat zich opmaken door de zelfverzekerde Hanna. Als Katie dan ook nog een Ouijabord tevoorschijn haalt laat ze zich niet kennen en laat Hanna zichzelf van haar stoerste kant zien en doet mee met het oproepen van geesten. En dat had Hanna natuurlijk niet kunnen doen, want het bord in de dos heeft iets losgemaakt dat Hanna niet meer kan kwijtraken. Ze heeft telkens het gevoel dat ze wordt achtervolgd, en op de foto’s die gemaakt zijn bij het Halloweenfeestje zijn allerlei vreemde lichten te zien, die niet in het echt aanwezig zijn geweest. Zou het … een geest zijn? Hanna komt steeds meer aanwijzingen tegen daarvoor, en ook de paranormaal begaafde moeder van Katie doet een paar toespelingen naar Hanna, hoewel Hanna die waarschuwingen in de wind slaat… die rare moeder ook! Het verhaal van Het bord in de doos is echt heel erg spannend. Het boek is echt geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 14, die wel tegen een stootje kunnen. Vooral het einde is tamelijk abrupt en zeker luguber, waarbij je haren letterlijk overeind zullen staan. Jammer genoeg bevat het boek een paar delen die wat weinig vaart hebben, doordat er iets te veel vanuit Hanna gesproken wordt. Leuke details zijn de chatgesprekken en zoekvenstertjes. Hulpmiddelen als smartphones worden gewoon gebruikt in de zoektocht naar de waarheid, wat het boek een lekker eigentijds karakter geeft.

Informatie

Het bord in de doos, Ilse de Keyzer Clavis books, 124 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 14 jaar. ISBN: 9789044826531

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.