logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het boek van Tess, Miriam Bruijstens

Het boek van TessIn het boek van Tess draait alles om de begin-twintiger Tess. Zij wil graag schrijfster worden, en zondert zich daarvoor af in een klein en knus huisje op het strand van een Engels kunstplaatsje. Een plekje dat bijna niemand kent, en waar ze helemaal zichzelf kan zijn. Heel erg hoog heeft Tess het echter niet met zichzelf op, en leeft er dan ook lustig op los. Vriendje na vriendje komt en gaat, meestal maar voor één nacht of één avontuurtje. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Tess met zichzelf behoorlijk in de knoop zit. Ze heeft zichzelf gesneden, en duikt zo nu en dan van de hoge rotsen af, met het risico dat ze niet meer boven komt drijven. Gelukkig heeft ze twee hartsvriendinnen waar ze het heel erg goed mee kan vniden, maar alles weten ze niet over Tess. Geheimen die ze zelfs voor haar psycholoog verborgen houdt, waar ze op last van haar moeder naar toe moet. Dan leert ze de vreemde jongen Lucas kennen. Een gelovige jongen die minstens zo veel heeft meegemaakt als Tess probeert mee te maken. Hij heeft echt kritiek gelegen, en is daardoor ineens de andere kant op gegaan. Daardoor heeft hij een enorme rust over zich gekregen, en draagt die heel succesvol over aan Tess. Daardoor probeert ze niet mer nieuwe dingen mee te maken, maar kijkt ze eerst eens naar haar verleden, en over hoe die ervaringen haar boek kunnen vormen. Het boek van Tess is een indrukwekkend boek over een meisje dat zichzelf net begint te leren kennen. Dankzij Lucas, weliswaar. Langzaam maar zeker kruip je in de huid van het zonderlinge meisje, dat een heel losbandig leven leidt. In het boek komen redelijk rauwe seksscènes voor en daardoor is het boek zeker pas geschikt voor kinderen die wat ouder zijn: young adults, net als Tess. En hen zal het zeker niet in de koude kleren gaan zitten!

Informatie

Het boek van Tess, Miriam Bruijstens Clavis, 131 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 15 jaar. ISBN: 9789044823271

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.