logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het boek met alle antwoorden – voor kids


Het boek met alle antwoorden voor kidsIedereen heeft wel eens van die momenten dat je echt even niet weet wat je moet doen. Zou je nog een ijsje nemen of niet, moet je naar dat feestje, voel je je gezond genoeg om naar school te gaan? Voor al die momenten waar je echt het antwoord niet op weet, maar die wel met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden zijn, is hier dé oplossing. Tenminste: volgens de uitgever. Maak kennis met Het boek met alle antwoorden – voor kids.

Antwoorden

In dit dikke boek staan dus heel veel verschillende antwoorden die je zou kunnen zeggen op zo’n ja-nee-vraag. Dat kunnen soms heel duidelijke vragen zijn, maar ook wat dubbele vragen, zoals: zal dit broodje lekker smaken? Of: is dat meisje verliefd op mij? Twijfel je? Dan pak je het dikke boek erbij en sla je het gewoon ergens open. Je krijgt dan een antwoord te zien van de Grote Lettergoden. Zoiets als: Zoom in, Je kunt beter stoppen of Het is iets wat je nooit meer zult vergeten.

Proef op de som

Dat zijn best specifieke antwoorden, nietwaar? Laten we eens de proef op de som nemen met een paar voorbeelden. En dan denken we niet te ver na: we nemen de voorbeelden die achter op het boek staan. Per vraag kies ik dan drie keer een antwoord. Ik denk bijvoorbeeld: Ga ik dit jaar over? Mijn antwoorden: Schrijf het even op, Als je er niet tegen vecht en Niet te veel in één keer. Hmmm… die tweede zou kunnen! Vraag 2: ga ik met mijn ouders mee naar mijn tante? Mijn antwoorden: Nee, helaas, Geen zorgen en Doe eens gek. Die eerste is ook weer heel concreet, bij die andere kan ik niet zo veel. Een derde vraag: Is Dennis verliefd op mij? Nou ja – aangezien ikzelf Dennis ben, zal ik daar maar een andere naam voor kiezen. Anders wordt het raar. Mijn drie antwoorden? Vet belangrijk, Niet snel en Je hebt dit al eerder meegemaakt.


Recensie over Het boek met alle Antwoorden voor kids

Het boek met alle antwoorden is heel specifiek. Misschien wel een stukje té specifiek, zoals je hier boven leest. Daardoor krijg je soms antwoorden voor je kiezen die simpelweg niet op je vraag slaan – en dat is aan de ene kant jammer, aan de andere kant ook weer heel grappig. Gebruik het boek dan ook met wijsheid: het is geen gouden regel, het kan je net in een bepaalde kant duwen, maar het is geen leefregel. Wil je écht een ja/nee, dan kun je ook een muntje beplakken met een sticker. Gewoon een tip. Moet je dat doen? Tja – daarvoor zul je even in dit boek moeten bladeren.

Score: 6


Informatie

Het boek met alle antwoorden voor kids,
Illustrator: nvt
Uitgever: BBNC, 468 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789045321134. Prijs: 9.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.