logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Het blauwe paard, Eric Carle


Kunst is belangrijk in het leven van kinderen. Tekenen, schilderen, kleuren, allen zijn het manieren om zichzelf te kunnen uiten. In het verleden (en nog steeds) zijn er stromingen geweest die zich hier op hebben gericht. Der Blaue Reiter bijvoorbeeld, waar Franz Marc onderdeel van uitmaakte. Eric Carle, bekend van bijvoorbeeld Rupsje Nooitgenoeg, denkt in dit boek terug naar zijn jeugd, waar ook hij werd gestimuleerd om vrij te zijn in zijn kunst.

In Het Blauwe Paard probeert Carle kinderen te motiveren verder te denken dat je niet gebonden bent aan regeltjes als je bezig bent met kunst. Een blauw paard, roze krokodil, een gele koe, alles kan! Het boek is dan ook heerlijk om te lezen, hoewel er niet veel tekst in staat. Oudere kinderen zullen er dan ook niet veel interesse in hebben, die zijn wel een beetje uitgekeken op die strakke herhaling, die Carle in dit boekje wel heel extreem gebruikt. Jongere kinderen daarentegen zullen smullen van die gekke dieren, vrolijke kleuren en leuke vormgeving, waar Carle zo bekend om staat.

Het blauwe paard, Eric Carle
Gottmer, februari 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025750992


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.