Recensie: Het avontuur van de speelman, Moniek Peek

Na een drukke, gezellige avond op de kermis loopt de speelman met zijn viool door een donker bos naar huis. Dan merkt hij dat hij wordt achtervolgd door een grote wolf. Als het hem niet lukt het dier van zich af te schudden, besluit de speelman nog een laatste keer op zijn geliefde viool spelen. Ademloos luistert de wolf naar het prachtige lied. Ook andere dieren en bosgeesten komen op de muziek af. Het wordt zo’n wonderlijke nacht dat de speelman zich in de ochtend afvraagt of het wel echt is gebeurd…

Het avontuur van de speelman lijkt in het begin een beetje langdradig te worden. Maar vrees niet! Voor je het weet vlieg je in sneltreinvaart door het spannendste, leukste en vrolijkste avontuur dat je je maar kunt bedenken. Zelfs zo spannend, dat de speelman zelf niet meer weet of het nu echt was gebeurt of dat het een droom was… Het moraal achter het verhaal is wat lastiger te vinden. Loop niet alleen door het bos? Oplossingen vind je altijd dicht bij jezelf? Of: maak plezier, dan doet de rest gewoon mee, ook die dingen waar je eigenlijk bang voor bent?

De illustraties van Moniek Peek in inkt en gemengde technieken, zorgen voor een sprookjesachtige sfeer in dit prentenboek. In de verfijnde, kleurrijke tekeningen is veel te zien en te ontdekken. Ze krijgen dan ook alle ruimte in het boek, zodat je gezellig met je kind op de bank op onderzoek kunt gaan in de wondere wereld van de Speelman, die met zijn vioolspel de hele wereld mee lijkt te krijgen.

Het avontuur van de speelman, Moniek Peek
De vier windstreken, september 2011, 32 pagina’s, gebonden
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051161823

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.