logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hero Kokoswater

hero kokoswaterNederlanders timmeren vooral aan de gezonde weg, zo lijkt het. Powerfoods zijn helemaal hip, afvallen kan op 1001 verschillende manieren, en ook het normale water kan altijd beter en gezonder, zo blijkt. Want kokoswater heeft veel meer natuurlijke toevoegingen dan normaal water, en die blijken stuk voor stuk allemaal goed voor je te zijn.

Het fruitmerk Hero stapt ook in op deze internationale kokostrend. Je kunt inmiddels drie varianten van het dorstlessende kokoswater kopen: naturel, ananas en witte/druif limoen. Wij proefden de standaard variant voor je: een ietwat stroperige vloeistof, zoet, en toch ook een tikje wrang. Een beetje vreemd, wellicht, maar dat komt natuurlijk omdat de smaak van het water van groene kokosnoten ons nog niet bekend is.

De flesjes bevatten 98% puur kokoswater, vol natuurlijke mineralen. Het is een echte dorstlesser, en in hij bijzonder goed voor sporters. Dankzij het kaliumgehalte werkt het drankje bijzonder hydraterend. Bovendien vormt het drankje een smakelijke basis voor smoothies: een mooie manier om het kokoswater te combineren met je dagelijkse portie fruit!

Hero Kokoswater
Hero Kokoswater bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Om de weeïge smaak van puur kokoswater te verzachten introduceerde het fruitmerk in 2013 de varianten met puur fruitsap van ananas en witte druif/limoen. Maar voor de echte liefhebbers heeft Hero nu ook een fruitdrank op basis maar liefst 98% kokoswater. De overige 2% bestaat uit fruitsuiker om variaties in smaak tussen verschillende oogsten te ondervangen. De makkelijk mee te nemen flesjes van 330ml zijn te vinden in het koelschap van supermarkten, tankstations en horeca.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.