logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hero FruitPasta

Wie kent niet het vriendelijke frambozenventje met het witte koksmutsje op zijn hoofd? Flipje is al jarenlang een bekend én zeer geliefd icoon onder Nederlanders. Jamfabrikant Hero laat het mannetje in volle glorie terugkeren! Flipje zal onder andere te zien zijn op potjes van enkele nieuwe jams.

Hero maakt al jarenlang de lekkerste jams, gemaakt van heerlijk vers fruit. Naast de vertrouwde Hero Extra jam, introduceert de fabrikant drie nieuwe jams voor het hele gezin. Voor een sensatie van vers fruit op de boterham is er voor het hele gezin Hero Fruitoogst. Of ga voor lekker luxe en éxtra veel fruit met Hero Volfruit. Speciaal voor kinderen introduceert Hero Fruitpasta.

Fruitpasta zónder stukjes
Kinderen zijn gek op de lekkere fruitsmaak op brood, maar houden niet van de stukjes of harde pitjes in jam. En eerlijk gezegd zijn er natuurlijk ook veel volwassenen die helemaal niet gecharmeerd zijn van zo’n grote brok stukgekookte aardbei in de goedkopere jamsoorten. Het blijkt dan echter ook bijzonder lastig om een jam te vinden zónder stukjes: alle jams die je in het supermarktschap blijkt Extra Jam te zijn, verrijkt met stukken fruit. Gelukkig introduceert Hero Fruitpasta. Dit is heerlijk zacht broodbeleg, dat makkelijk smeerbaar is en géén stukjes of pitjes bevat. Fruitpasta is er in de meest favoriete smaken van kinderen; aardbeien, framboos en abrikoos. Natuurlijk lacht Flipje de kids vanaf de verpakking vrolijk toe! Maar hoe bevallen de jams in de praktijk? We breiden voor deze gelegenheid ons testpanel aanzienlijk uit: een kleine honderd personen hebben van de jams kunnen proeven, voelen en beoordelen. Wat blijkt: iedereen is enthousiast! Sommigen gebruikten het enkel op de boterham, anderen ook op de pannenkoek, als sausje bij ijs (even losgeklopt) en zelfs als vulling bij een slagroomtaart blijkt de jam perfect bruikbaar. Mijn jongens hebben de jam ontdekt als dipsaus: lekker met dipstokjes opsnoepen! De jam is stevig genoeg om hem in ‘klodders’ uit de pot te halen, en dan gelijkmatig uit te smeren over ieder gewenst oppervlak. In zoetheid staat aardbei bovenaan, gevolgd door de framboos, met als afsluiter de abrikozenjam. Eigenlijk is de benaming jam in mijn artikel onjuist: doordat er minder suiker in zit (jam moet 60% suiker bevatten) mag deze de naam ‘jam’ niet dragen: vandaar de naam FruitPasta. Maar, zoals je snel zult merken: jam bekt veel lekkerder!

Wat vond ons panel ervan? Zoals gezegd viel het product zeker in de smaak. We hadden zelfs een aantal gezinnen die structureel de kleine kuipjes jam kochten, puur vanwege het feit dat deze de enige jamsoorten waren zonder stukjes. Zij vonden het echt een verademing om dit product te ontdekken. Maar ook anderen vonden het fijn geen stukjes meer in de jam te vinden: slechts 4 gezinnen opperden dat ze de stukjes mistten! Wellicht is de trend ‘Extra Jam’ iets te ver doorgeslagen?

Van de drie smaken is de framboos als winnaar uit de bus gekomen. Kinderen opperden nog al eens de aarbei als favoriet, vooral bij jongere kinderen had deze jam een sterkere voorkeur. Oudere kinderen vonden de framboos echter lekkerder, alsmede de meeste volwassenen. Abrikoos was de meest frisse variant: ik kan me voorstellen dat deze het in de warme zomermaanden erg goed zal doen: in de grillige periode waarin we het hebben getest was de rinse smaak net iets te zuur ervaren. Door alle jamsoorten heen proef je overigens te duidelijke fruitsmaken, waarschijnlijk te wijten aan de verminderde hoeveelheid suiker. Opmerkingen waren soms wel dat het minder als ‘jam’ smaakt, vanwege de minder suikerzoete smaak die als basis dient.

Hero FruitPasta is een echte shot in de roos. Met deze test heeft het product al een redelijke schare fans ontwikkeld, mensen die niet snel meer zullen grijpen naar hun vertrouwde jams. Het is lekker, heeft een goede fruitsmaak, is goed smeerbaar en kent door zijn consistentie veel toepassingsmogelijkheden. Het speerpunt van de jam, het ontbreken van stukjes fruit, blijkt bovendien echt een schot in de roos!

FruitPasta, Hero
Prijs: 1,59, verkrijgbaar in de supermarkt

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.