logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Here comes the boom, Sony Pictures


here comes the boom

In het begin van de film Here comes the boom maak je kennis met Scott Voss, een 42-jarige, uitgebluste docent biologie op een middelbare school. Hij geeft weinig meer om zijn vak, en loopt indien mogelijk de kantjes eraf. Als door bezuinigingen een aantal projecten geschrapt moeten worden en de muziekleraar zijn baan dreigt te verliezen, staat Scott op tegen de directeur. Hij oppert het plan om het geld in te zamelen dat nodig is om de school te redden.

Maar wat, en hoe? Gelukkig wordt hij bijgestaan door de verpleegster, op wie hij al jaren een oogje heeft en talloze versierpogingen heeft gedaan, en de muziekleraar zelf. Verder helemaal niemand. De mogelijkheden om veel geld te verdienen zijn schaars. Scott begint met het lesgeven aan immigranten voor hun inburgeringscursus. Daar leert hij de Nederlander Niko kennen. Deze man is echt hyperactief, en een echte sportfanaat. In een grijs verleden was hij actief in vechtsporten. Als Scott op een avond ontdekt dat er veel geld met Mixed Martial Arts te verdienen is, valt bij hem het kwartje. Hij gaat als vechtsporter meedoen aan gevechten om geld in te zamelen. Want zelfs als je verliest krijg je betaald!

Iedereen verklaart hem voor gek, met name de verpleegkundige Bella. Maar Scott groeit uit tot een ware sensatie die de hele school op z’n kop zet. Hij blijkt namelijk behoorlijk goed tegen een stootje te kunnen, en als hij tenslotte ook nog leert hoe hij klappen moet uitdelen… dan doet hij zijn ‘powertune’ Here Comes The Boom helemaal eer aan.

De film Here comes the boom doet zijn naam helemaal eer aan. Het trio acteurs van Kevin James (Kind of Queens), Henry Winkler (heel veel films, maar doorgebroken als The Fonz) en de hyperactieve vechtsporter Bas Rutten laten echte magie ontsteken op het beeldscherm. De humor en het plezier spat er van af. Het verhaal heeft een echte feelgood-kwaliteit, maar dan voor mannen. Hoewel vrouwen er ook van zullen smullen! De film zit goed in elkaar, met mooi helder en realistische beelden. Sterker nog: de hele film is opgenomen in een verlaten school, dat deel van de film ís dus ook behoorlijk echt! Here comes the boom is een heerlijke film met een happy end, een becoming of age voor midlife-crisismannen en de nodige klappen die worden uitgedeeld. Wat een combinatie!

Here comes the boom, Sony Pictures

Tijdsduur: 105 minuten, Actie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 18 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.