logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Help, help hoera! Een handleiding voor kinderfeestjes


Kinderfeestjes, verjaardagen, traktaties, babyshowers, kraambezoek, feestdagen: ze kunnen ons af en toe behoorlijk wat stress bezorgen (en dan wordt alles ook nog eens vastgelegd op de foto). Dan is iedere vorm van hulp welkom. Want wat is nu leuk voor jonge kinderen, wat vinden ze lekker en hoe krijg je nu leuke activiteiten tot stand? Als ouder weet je vast als geen ander dat je soms heel leuke activiteiten tegenkomt op het internet, die achteraf gezien echt een ramp zijn om uit te voeren. Bijvoorbeeld omdat je dan zes peuters of kleuters tegelijk moet begeleiden – in je eentje, wat gewoon schier onmogelijk is. Het compacte boekje Help, help, hoera! is geschreven door Marieke Wigmans-Bremers, Noor Schutte-Kerckhoff en Nina Veeneman-Dietz. Ervaren moeders, die inmiddels heel wat kinderfeestjes op hun naam hebben staan.

Deze drie moeders geven je genoeg handvatten om een geslaagd kinderfeestje op poten te zetten. Hoeveel kinderen nodig je bijvoorbeeld uit, wat doe je met dat verwende of vervelende kind dat jouw geweldige feestje oersaai vindt en bied je ouders die hun kind komen ophalen nu wel of geen drankje aan? In Help, Help Hoera! lees je op een heel humoristische wijze wat je allemaal kunt doen, en welke activiteiten je maar beter kunt vermijden. Welke dingen je kunt voorbereiden, en wat je juist ook niet moet doen. Daarnaast krijg je wat handige tips in handen om bijvoorbeeld die vervelende ouders weg te jagen die blijven hangen.

Achter in het boek vind je een enorme lijst met mogelijke suggesties voor feestjes, met daarbij een soort checklist om te zoeken op kenmerken (binnen, buiten, sportief, budget) wat natuurlijk erg handig is als je op zoek bent naar een soort themafeestje. Er wordt afgesloten met suggesties voor kinderen die je kunt doen met de feestdagen. Erg leuk en afwisselend!

Informatie

Help, Help, Hoera!
AW Bruna, 126 pagina’s, Paperback.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789400506503

Dit boek is te koop bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:
BOL.com | AKO | Cosmox

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.