logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heli-Blaster radiografisch bestuurbare helicopter voor binnen, Silverlit


Radiografisch bestuurbare voertuigen hebben altijd iets magisch. Dat is bij auto’s het geval, maar al helemaal als je de wetten van de zwaartekracht kunt tarten middels een helikopter! En als je dacht dat het iets ver buiten je bereik was, dan heb je het goed mis: deze gave helicopter is speciaal bedoelt voor in je (huis)kamer. Hij is erg lichtgewicht, niet te groot, en je kunt er zelfs mee schieten… In de afstandsbediening plaats je de 8 AA-batterijen, waarmee je ook het voertuig kunt opladen.

Na het uitpakken van het voertuig is het tijd voor de eerste vliegles. Zoals alle begin is ook dit niet bepaald eenvoudig. De grootste moeilijkheid is het volgen van de handleiding. Niet dat deze moeilijk is geschreven, integendeel, maar het is zó lastig om niet toe te geven aan de drang om er meteen maar op los te vliegen. Maar nee, zo zegt de handleiding: probeer eerst maar eens een metertje de lucht in te vliegen, en je heli daar te houden. Klinkt eenvoudig, maar dat blijkt in eerste instantie nog knap lastig.

Bij het opstijgen heeft de heli namelijk de neiging om wat rondjes te gaan draaien. Geen grote, maar toch. Je wilt gaan tegensturen, de heli recht houden. En dat is nu precies wat je nog even niet moet doen. Probeer eerst het opstijgen en landen te oefenen, en je heli is een langer leven toebedeeld. De gedetailleerde heli is overigens gemaakt van een flexibel kunststof, zodat hij wel tegen een stootje kan. Bij het opstijgen valt overigens ook direct op dat je door dit draaien wel genoeg ruimte moet hebben. Als je wat bekwamer bent zul je met minder ruimte kunnen toekomen, maar de heli is knap snel, en zal in ieder denkbaar voorwerp een onneembare hindernis vinden.

Het devies is dan ook: oefenen, oefenen, oefenen! En zodra je eenmaal netjes kunt opstijgen en landen, zul je merken dat je al heel wat inzicht en vaardigheden hebt gewonnen. Hierdoor wordt je ondersteund door een goed ontwikkelde stabilisatietechniek, welke de helikopter recht en stabiel houdt. Hierdoor kun je na wat oefening probleemloos stil hangen om doelgericht te schieten, bijvoorbeeld op het meegeleverde doelwit. Genoeg zelfs om het sturen veel sneller onder de knie te krijgen: en daar gaat het uiteindelijk toch om! Want als je eenmaal goed kunt sturen, kun je ook het richten gaan oefenen. Deze heli is namelijk voorzien van 6 pijltjes, die je met de afstandbediening kunt afvuren: één voor één, maar ook allemaal tegelijk. En dan is niemand meer veilig…

De heli-blaster werkt op drie kanalen: zo kun je zonder problemen met drie toestellen tegelijk de lucht in, zonder dat de signalen met elkaar storen.

Heli Blaster, Silverlit
Verkrijgbaar in rood, zwart en blauw
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: ca. 49,95 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.