logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Helende woorden, Larry Dossey


In het boek Helende woorden gaat auteur Larry Dossey op zoek naar de helende kracht van bidden. Aanleiding daarvoor is een wetenschappelijk artikel dat hij enkele jaren geleden onder ogen heeft gekregen. Daarin werd beweerd dat bidden een genezende werking kan hebben op mensen. Dat vond hij zo interessant, dat hij zich is gaan verdiepen in deze materie. Deze kennis en ervaring wordt met ingedeeld in dit boek.

Daarin stelt de auteur boven alles dat bidden alle religies overstijgt. Welke God je ook aanbidt, het is eerder het proces en geestelijke staat dat een genezing zou kunnen bewerkstelligen. Daarbij stelt hij ook dat bidden lang niet altijd succesvol blijkt te zijn.

Opvallend is dat de auteur, Larry Dossey, zelf arts is. Hij durft te beweren dat bidden de medische wetenschap in sommige gevallen lijkt te kunnen evenaren. Dat wordt geïllustreerd met ontzettend veel praktijkvoorbeelden en onderzoeken. Achter in het boek vind je verwijzingen naar de gebruikte onderzoeken in de literatuurlijst. Door deze combinatie ontstaat er zeker een geloofwaardig betoog over de helende kracht van woorden

Prettige bijkomstigheid is dat het boek onderhoudend is geschreven. De praktijkvoorbeelden en fragmenten uit onderzoeken worden afgewisseld met eerlijke en oprechte overpeinzingen van de schrijver. Daardoor krijg je niet alleen een compleet beeld, maar word je zelf ook actief aan het denken gezet.

Helende woorden, Larry Dossey
Altamira, mei 2013, 336 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789401300780


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.