logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksje Mimi is (niet) bang, Kathleen Amant

Ben jij wel eens bang? Heksje Mimi nóóit! Ze is dan ook een echte heks. Hoewel… ze is pas een kleuter, en kan eigenlijk nog niet toveren, maar een bezem en een heksenhoed heeft ze al wel vast. En daar put ze genoeg stoerheid uit om nergens bang voor te zijn. Of is dat eigenlijk wel genoeg? Als ze ’s avonds in bed licht en een geluidje hoort onder haar bed is ze toch wel een beetje bang. Stuk voor stuk komen haar knuffels onder het bed vandaan. Zou er dan toch niets ergs aan de hand zijn? Of toch wel?

De magische en vrolijke boeken van Heksje Mimi zijn superleuk. Lekker stoer, een beetje vreemd, maar toch heel herkenbaar. Dat komt natuurlijk omdat Mimi zelf heel dicht bij de belevingswereld van de gewone mensenkinderen staat. In dit boekje komen de kinderen er achter dat zelfs de stoere Mimi wel eens bang is. En dan nog wel onterecht! De leuke teksten en mooie, vrolijke prenten zorgen ervoor dat de kinderen van de eerste tot de laatste pagina geboeid blijven. Op de prenten is ook veel te zien, en niet alles is even helder – dat laat de kinderen ook wat te raden over, en dat is echt leuk. Een grappig verhaal over heel stoer zijn en ook een klein beetje bang.

Heksje Mimi is (niet) bang, Kathleen Amant
Clavis books, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044817782


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.