logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksje Lilly: Gek op voetbal? Knister

Heksje lilly: gek op voetbal?

Heksje Lilly is natuurlijk ook maar gewoon een meisje. En wanneer ze verliefd wordt op een jongen uit haar klas, dan wil ze daar ook indruk op maken! En laat die jongen (Andreas) nou eens heel erg goed kunnen voetballen! Lilly ziet haar kans schoon, en besluit ook te gaan voetballen. Ze leest zich in, leert haar technieken, en weet zich prima te kunnen redden.

En dat is nog knap lastig, want voetbal zit natuurlijk vol rare termen, technieken en strategieën. Dat merkt niet alleen Lilly, maar ook voor jou als lezer kan het wel eens ingewikkeld of verwarrend worden – de termen worden nogal veel gebruikt namelijk. Maar als ze zelfs mee mag voetballen tijdens een toernooi, blijkt het ook in de praktijk niet zo makkelijk als ze had gedacht. Gelukkig is het heks-zijn soms best makkelijk, en kan ze af en toe haar overkracht inzetten om het lot een handje te helpen…

Dit nieuwe boek van Heksje Lilly is superleuk en helemaal actueel dankzij de EK op komst. De kaft is al sfeervol groen, met daarin een geel leeslint, voorzien van een Heksje Lilly-poppetje. In het boek zelf staan vrolijke cartoon-achtige tekeningen in zwart-wit, en veel sterretjes en hartjes. Het boek richt zich dan ook vooral op stoere meiden, die geïnteresseerd zijn in voetbal en magie. Een leuk en vrolijk boek, dat voor meisjes herkenbaar zal zijn (verliefdheid, voetbal) en ook de nodige wegdroom-momenten heeft. Een typische Heksje Lilly!

Heksje Lilly: Gek op voetbal? Knister
Kluitman, februari 2012, 124 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789020683622

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.