logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Heksenweek, Kaye Umansky

Deel 1 van 3 van onze artikelen over Elsie en de Rode Heks
heksenweek recensie

Heksenweek is een eerste deel uit een nieuwe magische, knetterende, vrolijke kinderboekenserie over heksen. Je zou het misschien niet denken, maar heksen zijn eigenlijk heel leuk en gezellig! Hoewel ze liever op zichzelf zijn, natuurlijk. Dat maakt de jonge Elsie Pekel zelf mee. Ze woont in Kleinbrugge, een klein en suf stadje waar niets gebeurt. Haar ouders hebben daar een winkel, waar eigenlijk nooit iemand komt en niemand iets koopt. Ze is een goede verkoopster, en houdt zich altijd aan Pekels Topregels voor Klantenservice. Tot de mysterieuze Magenta Spits binnenvalt. Mensen zeggen dat ze een heks is en in het bos woont… maar niemand durft dat te bewijzen!

Oppas gezocht

Magenta en Elsie raken in gesprek. Magenta moet een weekje op pad, naar haar zus, en zoekt iemand om op haar toren te passen. Of ze in de winkel een poster mag ophangen? Het zou erg goed betalen! Vooral dat laatste trekt Elsie over de streep. Geldzorgen heeft de familie genoeg, wat extra inkomsten zijn meer dan welkom! Bovendien lijkt het haar heerlijk om even weg te zijn van haar jongere broertjes, die letterlijk in alles bijten wat ze tegenkomen. Een boek lezen zonder gedoe aan haar hoofd en zonder bijtsporen in de pagina’s? Dat klinkt als een echte vakantie! Ze besluit zelf op de toren van Magenta te gaan passen. Met de zwerfhond van de stad, Lastpak, in haar kielzog trekt ze het bos in en leert de mysterieuze toren van Magenta kennen, maar ook de knorrige (en genadeloos sarcastische) raaf Corbett. Tijdens haar verblijf maakt ze bovendien kennis met Sylfine Groenmantel, de taartetende bosnimf die eigenlijk gewoon Aagje heet en de postbode Joey, die niet bepaald bang is voor magische experimenten. Het is nu aan Elsie om ervoor te zorgen dat alles die week goed gaat. Zelf had ze besloten om nooit te rommelen met magie. Maar ja: wat als alles binnen handbereik is?

Klantenservice

Vanuit haar gezinswinkel heeft Elsi een aantal regels meegekregen waar ze aan moet voldoen om klanten (mensen, in het algemeen) niet voor het hoofd te stoten en op andere gedachten te helpen. Die basisregels lopen als een rode draad door het boek Heksenweek heen. Zo vaak zelfs, dat je ze misschien wel zult onthouden… en zelf gebruiken in verschillende situaties. Op dat vlak heeft Heksenweek zelfs nog een leerzaam tintje. Want goed en netjes omgaan met anderen… dat is iets dat we tegenwoordig veel te weinig zien. Respect voor je medemens. Zelfs al zijn het rare snuiters als heksen en bosnimfen.


Ga direct naar Heksenweek op BOL.com.

Recensie over Heksenweek

Heksenweek is een vrolijk en energiek boek om je lekker in te verliezen. De jonge Elsi beleeft de gekste avonturen als ze in de duistere toren van Magenta komt, de toren waar zoveel vreemde verhalen over de rondte gaan. Gelukkig is alles een stuk leuker dan ze denkt en is ze bovendien een stuk drukker met haar nieuwe vrienden dan met het ontspannen en lezen, waar ze zo naar verlengde .Bovendien is het de eerste kennismaking van Elsi met magie… en dat smaakt naar meer!

Score: 8


Informatie

Titel: Heksenweek
Auteur:
Illustrator: Ashley King
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789047713173
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Blader door de serie Boek recensie: Heksenwens, Kaye Umansky >>

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.