logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Heksentaart, Guy Daniels en Lisa Brandenburg

heksentaart-g-daniels-9789044818338-voorkant

Ken je heksje Ella al? Het boek Heksentaart gaat over haar. Ze is, in tegenstelling tot andere heksen, helemaal niet zo eng. Ze houdt bijvoorbeeld niet eens van zwart, en wormen en spinnen vindt ze maar enge beestjes. Ondanks die verschillen moet ze, net als de andere heksjes, naar de heksenschool. Een school waar ze juist leren hoe ze mensen bang moeten maken, en moeten rondlopen in een zwart schoolkostuum. Ella voelt zich daar dus helemaal niet op d’r plek.

Als de klas zelf een toverrecept mag verzinnen, weet Ella dan ook niet wat ze moet doen. Ze dwaalt wat rond, en ontmoet de mensenjongen Daan, een bakkerszoon. Hij weet na een tijdje precies hoe Ella zich tegenover de school kan gedragen, en heeft een heel mooie oplossing voor haar probleem. Hij helpt haar met een recept, maar wat zullen de andere heksen en tovenaars zeggen?

Heksentaart wordt begeleid door grote sfeervolle prenten. Die zijn wat grauw en duister, zoals de heksenwereld betaamd, maar tegelijk ook wat zachtaardig en sfeervol, dankzij het geschetste uiterlijk en de zachte kleuren die gebruikt zijn. Ze laten heel mooi zien wat er in het verhaal gebeurd, en kinderen zullen zich zeker vermaken met de mooie tekeningen. De teksten zijn vlot en lezen makkelijk voor. Het verhaal is niet heel erg lang, zodat je ook langer bij de prenten kunt stilstaan. Het is een grappig verhaal, met een mooi dilemma en een origineel einde. Een leuk leesboek voor heksenfans en kinderen die wat anders zijn dan anderen. Zelfs Ella weet haar anders-zijn een plekje te geven in de heksenwereld!

Heksentaart, Guy Daniëls en Lisa Brandenburg
Clavis books, oktober 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044818338


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.