Recensie: Hekselien en heks Sproetje, An Melis


Hekselien, Bonkie de draak en Moes logeren bij Heks Sproetje. Als Sproetje honger krijgt, maakt Hekselien heksenpap voor haar. Ze neemt wat spinnenpoeder, wat rode bessensap…

OEI! Het flesje sap valt op de grond en breekt in duizend stukjes!

Gelukkig groeien er veel bessen in het bos. ‘Alleen rode bessen plukken!’ zegt Hekselien.  ‘Geen bessen met vlekjes, want dan gebeuren er rare dingen…’ Maar die gevlekte bessen zien er zo lekker uit… En als niemand kijkt, stopt Sproetje een bes met vlekjes in haar mond… en nog één en nog één… En dan gaat het helemaal fout…

An Melis heeft weer een schitterend boek gemaakt: eentje met een goede boodschap, wel te verstaan, maar dat is voor kinderen natuurlijk maar bijzaak. Zij zullen eerst genieten van het leuk geschreven verhaal, dat aangevuld wordt met de twee-pagina’s grote illustraties. Het lijkt er zelfs wel op dat de tekst soms op een tweede plaats komt, ondergeschikt aan de illustraties van Ans hand. Ontzettend leuk zijn de uitklappagina’s: heb je het verhaal gelezen op de dubbele pagina, dan kun je een helf van de spread openklappen, waarna je nog verder kunt lezen. Hierdoor krijgt eenzelfde situatie nog wat meer diepgang, zonder dat je al te veel hoeft te zoeken naar de verschillen. Bovendien geeft het panorama-overzicht wat meer diepgang.

Het thema gaat natuurlijk om elkaar helpen en vriendschap, zoals alle Hekselien-boeken. Hekselien is namelijk een ontzettend sociaal en vriendelijk heksje, dat iedereen wil helpen. Samen met haar onafscheidelijke draak Bonkie beleeft ze de leukste avonturen, zoals hier met Heks Sproetje, die jammer genoeg niet luistert naar de waarschuwingen van Hekselien. Want als iets niet mag, dan is dat niet altijd om te plagen – soms is het om kwaad te voorkomen! En dat ondervind Sproetje nu echt aan den lijv.

Net als Hekselien en de babydraakjes kreeg dit boek een luistercd. Opnieuw sloegen An en Koen van Biesen de handen in elkaar. De sprookjesachtige muziek en de vele grappige geluiden en stemmen geven het verhaal een magisch tintje.

Hekselien en Heks Sproetje, An Melis
Abimo, oktober 2011, 32 pagina’s, gebonden met cd.
Prijs: 15,95 euro. ISBN: 9789059327801

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.