logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: We hebben er een geitje bij! Marjet Huiberts en Iris Deppe

we hebben er een geitje bij 9789025755966

We hebben er een geitje bij! is de vrolijke kreet die de dieren van de kinderboerderij maar wat graag in de mond nemen. Terecht, want het is ook erg leuk als er een nieuw diertje geboren wordt in de kinderboerderij, natuurlijk. En Mik gaat er natuurlijk naar kijken. Hij gaat op pad naar de boerderij, en komt zo alle dieren tegen: de koe, het paard, de kippen, de varkens, en allemaal zijn ze heel enthousiast over het nieuwe, kleine geitje.

Ze vertellen allemaal op een andere manier ‘we hebben er een geitje bij’, zodat de kinderen heel wat verschillende emoties te horen krijgen. Verheugd, bedaard, blij of stralend: er zijn zo veel manieren om te laten merken dat je iets leuk vind! Per pagina staan er slechts twee regels tekst op het papier. Je hebt hem dan ook zo uitgelezen, en voor jonge kinderen is het een feest van herkenning. De illustraties zijn zacht, zonder harde omlijningen, en met een soort digitaal waskrijt-effect getekend. Er is heel veel te zien op de tekeningen, wat ook weer genoeg aanleiding geeft tot vragen, vertellen of ontdekken. Het houdt bijvoorbeeld niet op bij de grote boerderijdieren die hun zegje doen: ook muizen, slakken, eekhoorns en nog veel meer dieren komen er in voor!

We hebben er een geitje bij! is een erg leuk en vrolijk boek, dat kinderen zonder twijfel zal aanspreken. Heldere kleuren, duidelijke prenten, eenvoudige en grappige tekst: een echt klets- en ontdekboek!

We hebben er een geitje bij! Marjet Huiberts en Iris Deppe
Gottmer, februari 2014, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025755966


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.