logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hartvormige mini cocotte van Staub

Liefde gaat door de maag. Die regel gaat niet alleen voor mannen op, maar natuurlijk ook voor vrouwen. Het ingrediënt liefde straalt namelijk door tot iedere uithoek van je lichaam! Er is dan ook niets attenter dan op Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, de datum waarop jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, een lekker luie zondag of ieder ander romantisch moment eens extra uit te pakken met een lekker gerecht. En dat presenteer je natuurlijk op een bijzondere manier. In een hartvormig pannetje, bijvoorbeeld, zoals de hartvormige mini cocotte van Staub.

Lang leven

De mini cocotte is een klein keramisch potje met deksel. Klein en stevig, en dus ook schokbestendig, krasbestendig en voorbestemd voor een lang leven in de keuken. Je kunt ze in verschillende kleuren verkrijgen, maar rood is natuurlijk wel de must-have als het gaat om de hartvormige variant. En dan is het tijd om de potjes te gebruiken. Dat kan op ontzettend veel verschillende manieren. De mini cocotte is namelijk geschikt voor de oven (tot 300 graden), de grill, de vriezer (tot 20 graden onder nul) en zelfs de magnetron. Het enige dat je er niet mee kunt doen, is hem op het fornuis zetten.

Veelzijdig

Daarmee heb je ontzettend veelzijdige manieren in huis om je eten op een bijzondere manier te presenteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beschuitbol met een gepocheerd eitje? Dekseltje erop, en je kunt m een tijdje warm houden in de oven. Heerlijk als ontbijtje, met een verse croissant met jam! Of doe er aardappelblokjes in, besprenkeld met wat rozemarijn en zeezout. Je kunt ze gewoon in de cocotte bakken! Lekkere groenten erbij, een mals stukje vlees, en je diner krijgt al meteen een romantisch tintje. Ook met nagerechten kun je je helemaal uitleven. Vul ze vooraf met wat mousse en een aardbeitje, maak er een crème brulee in, of vul een potje met warme vanillesaus of gesmolten chocolade.

Handig

Cocottes zijn ontzettend handig. Dankzij het dekseltje kun je ze perfect gebruiken om warme gerechten warm te houden in de oven zonder dat ze uitdrogen, of nagerechten al voorbereiden om meteen uit te serveren. Je kunt ze zelfs al vullen met wat ijs en in de vriezer zetten. Naast hartvormige cocottes kun je ze ook als ronde of ovale variant kopen, in verschillende formaten. Ons hart gaat echter toch uit naar de 10cm cherry red hartvormige cocotte! Laat de liefde maar komen!

Cocotte hart 10cm, kersenrood, Staub
Prijs: 17,95 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.