logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hartland Trilogie 1: De vlinder en de storm, Walter Lucius

In het Amsterdamse Bos wordt op een nacht een Afgaans jongetje getroffen. Een jongetje, dat verkleed is als een meisje! Al snel worden verbanden gelegd met een machtig internationaal crimineel netwerk, maar welk netwerk, en wie is erin betrokken?

Verschillende personen raken verstrikt in het web van onderzoek en criminaliteit. het verhaal wordt dan ook vanuti verschillende personages besproken. Een belangrijke rol hierin speelt de journaliste Farah Hafez, parttime Pencak Silat-vechtster op hoog niveau. Zij raakt samen met haar collega Paul Chapelle verstrikt in een onderzoek dat hen tot in Moskou brengt en grotere politieke dimensies aanneemt dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Maar ook wordt het verhaal vertelt vanuit de politie-standpunten, waar de jonge rechercheur Joshua Calvino en de oude rot in het vak Marouan. De hoofdstukken volgen elkaar in rap tempo af, en het verhaal wordt net zo snel vanuit de verschillende personages verteld, zonder helemaal van insteek of onderwerp te veranderen. Daardoor heb je niet zo zeer te maken met één hoofdpersoon, maar meerdere, die je zelf in je hart kunt sluiten of niet.

Het verhaal en de intriges ontwikkelen zich in een denderend tempo. Spanning, onderzoek en nieuwe ontwikkelingen komen per pagina op je af, als de verschillende personen hun ontdekkingen doen en de vondsten in elkaar proberen te passen. Daar ben jij als lezer in het voordeel, omdat je ieders bevindingen als eerst kunt ervaren. De ontwikkelingen blijven echter tot de laatste pagina spannend en onverwacht. Een superspannend boek, dat je zeker moet lezen!

De vlinder en de storm, het eerste boek van de Hartland-trilogie, is niet alleen een wervelende thriller, maar ook een intrigerende vertelling over verloren gewaande idealen en liefdes.

Hartland 1: De vlinder en de storm, Walter Lucius
AW Bruna, april 2013, 320  pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789400501737


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.