logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Harry Potter: the deathly hallows, part 1

Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid ‘de Gruzielementen’ te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen… levend.

Dit is het moment waarop iedereen heeft gewacht. Vanaf vandaag, 8 april ligt Harry Potter and the Deathly Hallows – part 1 in de Nederlandse winkels als Blu-ray: 2-disc Special Edition en DVD: 2-disc Special Edition. Daarnaast is de film te bekijken via Video On Demand.En waar iedereen het wel over eens is: het is een waardige afsluiting aan de reeks boekverfilmingen: waar citici fel reageerden op sommige delen (soms terecht, soms onterecht) was nagenoeg iedereen het wel eens over deze film: zó horen Harry Potterfilms te zijn! Hard, magisch realistisch met genoeg sfeer om de spanning tot in je botten te kunnen voelen en precies de juiste nadruk op bepaalde verwikkelingen in het boek om niets te hoeven missen. Want waar de verschillende regisseurs in de eerdere delen flinke steken lieten vallen met de verhaallijnen en het tonen van een volledig verhaal: in deze film komen alle aspecten goed samen. De hoofdrolspelers zijn nog steeds onveranderd gebleven, wat direct een vertrouwd gevoel geeft. Ze spelen hun rol even goed als de vorige keren, en het is erg leuk om voor deze film even deel 1 uit de kast te pakken. Gewoon doen. Als je deze twee films na elkaar kijkt weet je precies wat ik bedoel. En dan is het alleen nog wachten op de langverwachte filmpremière van ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – part 2’. Deze zomer maakt de complete cast opnieuw zijn opwachting in dit niet te missen slotstuk van de razendpopulaire filmreeks die gebaseerd is op de wereldberoemde boeken van J.K. Rowling. Voor deel 1 is het in ieder geval: Kopen. Kijken. Genieten.

Harry Potter en de Relieken van de dood, deel 1, Warner Bros

Tijdsduur: 146 minuten, Avonturenfilm.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 19,99 euro), Blu-ray (ca. 24,99 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.