logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Haribo Vrolijke drop


Het is de grootste introductie van Haribo Nederland sinds 1953: de Haribo Vrolijke Drop! Nu al te vinden in de schappen van de supermarkt op de hoek. De nieuwe productlijn richt zich bovendien op volwassenen. De dropvarianten hebben dan ook een intense, volwassen dropsmaak. En er is zelfs een unieke variant geïntroduceerd: Caramel Mix. De andere varianten? Zacht Zoet, Zacht Zout, en Zacht Gesuikerd.

En dan… onze mening! Natuurlijk hebben we de dropjes ook door kinderen laten proeven: de dropjes mogen dan wel voor volwassenen zijn ontwikkeld, een kinderhand is snel in de snoeppot te vinden! De Caramel Mix was verreweg de meest verrassende, maar dat zal je niet verbazen. Knap dat ze de zacht-zilte smaak van caramel hebben weten te combineren met de smaak van drop. Het resultaat is een zachte dropvariant, die wel zout smaakt, maar niet zo zout als zoute drop. Een echte dooreter is het niet, na een paar is het wel even genoeg. Dat is wel anders bij de Zacht Gesuikerd en de Zacht Zoet. Beiden hebben een gum-achtige structuur, die wat zachter en minder kleverig is dan andere dropmerken. De Zacht Gesuikerd is heerlijk zoet en een echte snaaier: voor je het weet heb je het zakje leeg. De Haribo Zacht Zoet is minder zoet dan je verwacht. Ik zou ‘m eerder betitelen als een ‘basisdrop’, die inderdaad wel zacht is, maar toch ook zouter dan een Kokindje of Harlekijndrop zoet.

De Zacht Zout is precies wat het zegt: zacht en zout! De eerste deed me denken aan de bekende Dubbelzoute drop van vroeger (volgens mij nergens meer te krijgen?) maar dan gelukkig minder intens. Voor sommigen dus een echte smuller, voor andere wat minder interessant. De zachte structuren van de dropvarianten zijn echter wel prettig, de drop blijft bijna niet aan je tanden kleven en valt tijdens het kauwen eerder uiteen in korreltjes dan dat het een kleverige brei wordt. Maar: oordeel zelf, neem een zakje mee als je in de supermarkt komt. We zijn benieuwd naar jullie meningen!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.