logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Happy Feet 2, Warner Bros

HAPPY FEET 2 DVD

Na de bekroonde coole musical-film Happy Feet, over de tapdansende pinguin Mumble, hadden de filmmakers behoefte aan meer. Want het was een grandioos succes, zelfs bekroond met een Oscar!

In dit tweede deel is er ook een groots muziekspektakel van gemaakt. Dankzij de verschillende pinguinrassen is er ook een keur aan muziekstijlen te horen, wat natuurlijk erg leuk is. Eén ding hebben ze gemeen: ze laten je niet onberoerd! Dankzij de mooie (zang)stemmen en bewust gekozen nummers (dat wil zeggen: ze vullen het verhaal mooi aan) is het een ware musical geworden. Jammer genoeg mist de kracht van het eerste deel wel. Daarin was Mumbles zoektocht naar zijn ‘stijl’ vele malen krachtiger dan dit betoog, gevuld met milieuproblemen, smeltende ijskappen en de pinguinkolonie die in een kuil vast komt te zitten.

Happy Feet 2 straalt dan ook in een geheel andere klasse. Het bundelt een aantal verhaallijnen, en is daarmee eerder een soort adventure/rampenfilm, die kinderen een paar wijze lessen moet meegeven. Ten eerste is er natuurlijk het ecologische aspect: de smeltende ijskappen zorgen niet alleen voor een stijgende zeespiegel, maar ook voor een kleinere leefomgeving voor de dieren die er wonen. Daarnaast de kolonie, die gevangen zit in een grote kuil, Erik en Mumble die hulp gaan zoeken, de papegaaiduiker die zijn identiteit verhuld (het is eigenlijk een vogel) zodra hij merkt dat hij aanbeden wordt door de pinguins, en de zoektocht van Erik naar zijn eigen ‘Groove’, net zoals Mumble in het eerste deel op zoek was naar de zijne.

Daartussendoor zoeft een tweetal Krill, die ineens geen kuddedieren meer willen zijn. De link met Ice Age en het eekhoorntje is snel gelegd, hoewel de beide diertjes het wat hoger in de bol hebben. Grappige onderbrekingen, en leuk dat ze ook regelmatig contact maken met onze hoofdrolspelers!

Schitterende animaties, pakkende muziek, boekende verhaallijnen en grappige momenten zorgen ervoor dat je je met Happy Feet geen moment hoeft te vervelen. Kinderen vanaf een jaar of 6 zullen de film ten volste ervaren, vanaf 4 jaar is het misschien wat lastig te begrijpen en zullen ze eerder ontdaan zijn door het onrecht dat de pinguins meemaken.

Happy Feet 2, Warner Bros

Tijdsduur: 96 minuten, Animatie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro), Blu-ray (ca. 19 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.