logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Hansgrohe Raindance Select E120


Douchen is altijd een aangename bezigheid. Soms is het gewoon nodig, een fikse opfrisbeurt, maar vaak is het ook een momentje van verkwikking of juist van ontspanning. Die momenten verschillen nog al eens. Veel douchekoppen zijn dan ook voorzien van twee of drie standen, waarmee je zelf kunt instellen of dat je een gewone douche wilt, of de bekende massagestraal.

De Hansgrohe Raindance Select E120 is zo’n douchekop, maar dan een fantastische variant erop. Dat merk je alleen al aan het instellen van de verschillende functies. Dat doe je namelijk met een grote knop, die net onder het douchedeel zit. Daardoor kun je met één hand de douche vasthouden (het is tenslotte een handdouche) en van functie wisselen.

En die drie functies zijn echt geweldig! Ten eerste is de kop best groot, maar liefst 120mm, bijna vierkant. Daarop zie je verschillende watermondjes: kleine rondjes, grote rondjes en in het midden drie heel grote rondjes. Die kleine rondjes zorgen voor de klassieke douche-ervaring. Een ferme douche, een volle straal waar je lekker in kunt schuilen. De tweede stand is een regenstand. Daarbij worden grote druppels water gemengd met lucht. Precies: zo krijg je échte druppels, die je, als je goed oplet, ook los kunt voelen.De derde stand is de massagestand. Deze wordt verzorgd door de drie grootste gaatjes. Jazeker! De massagestand werkt met drie stralen, die ook nog eens een roterende beweging maken. Een heerlijk ontspannende massage dus. Zorg wel dat je de kraan niet te ver open hebt, anders gaat die rotatiesnelheid wel erg snel…

De Raindance Select E120 handdouche is verkrijgbaar in volledig chroom en in een wit/chroom uitviering, met een witte straalschijf in een glanzend chromen douchekop. En die passen op zo’n beetje iedere douchestang. Wil je overstappen naar deze handdouche? Dan hoef je alleen maar je oude douchekop los te draaien en deze erop te schroeven. In een mum van tijd pas jij je douche aan op jouw gevoel.

Raindance Select E120, Hansgrohe
Prijs: ca. 75 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Jasmijn avatar

    Een prima douchekop voor het hele gezin.een zachte straal voor de kids,een harde straal om de shampoo uit mijn haren te krijgen en een masserende straal.makkelijk te monteren en prima in gebruik en makkelijk schoon te maken.douchekop had wel iets groter gemogen.

  2. senseocrema avatar
    senseocrema

    Het installeren was super makkelijk, gewoon erop schroeven, De douchekop ligt makkelijk in de hand en is lekker groot. Het selecteren van de diverse soorten stralen gaat gemakkelijk en de straalsoorten zijn heerlijk! De douchekop is groot maar ook kinderen kunnen hem makkelijk hanteren en schakelen tussen de soorten stralen, probeer ze nu nog maar eens onder de douche uit te krijgen! Gelukkig is hij waterbesparend! Het chrome maakt hem mooi luxe tesamen met de afgeronde hoekjes en de antikalk nopjes die ook nog eens super makkelijk schoon te maken zijn.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.