logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hans en Grietje, Sybille Schenker


9789051162509 Hans en Grietje

Soms denken schrijvers en illustratoren een stukje voorbij de gangbare wegen. Op zo’n moment ontstaat er een flop, of een nieuw meesterwerkje. Sybille Schenker heeft Hans en Grietje omgetoverd tot het tweede. Ze heeft wel een heel bijzondere versie gemaakt van het bekende sprookje. Een prachtige uitgave om het internationale Grimm-jaar te vieren!

Het boek bestaat namelijk uit verschillende lagen, die bij het omslaan telkens nieuwe elementen onthullen. De harde, felle tekeningen zijn zowel op standaard pagina’s als op transparanten gedrukt. Daardoor ontstaat een echte drie-dimensionale wereld, die je langzaam kunt afpellen tot je bij het verhaal en de grote platen komt. Erg sfeervol! Het is alsof je zelf tussen de donkere bomen loopt. De kleurrijke motieven achter de uitsneden in de pagina’s trekken je ogen naar details van de illustraties die je anders misschien zou missen. De Japanse bindwijze en de uitgesneden letters in het omslag maken dit kunstwerk helemaal af.

Een supervariant om voor te lezen aan je kinderen, die gezien de harde lijnen en soms wat sprookachtige tekeningen wat ouder zijn dan de gemiddelde sprookjesluisteraar: vanaf een jaar of vijf zullen ze er zeker klaar voor zijn. En dan mogen ze lekker mee op avontuur met Hans en Grietje!

Hans en Grietje, Sybille Schenker
Vier Windstreken, oktober 2012, 52 pagina’s, hardcover.
Prijs: 22,50 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789051162509


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.