logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Hanna, Sony Pictures Home Entertainment

De 16-jarige Hanna is intelligent, nieuwsgierig en knap. En ze is een huurmoordenaar, getraind door haar vader in de wildernis van het noordpoolgebied. Maar nu is ze terug in de beschaving, waar een gewetenloze CIA-agent op Hanna jaagt om haar bestaan uit te wissen. Hanna moet vechten voor haar leven en de persoon uitschakelen die de verantwoordelijkheid draagt voor wat ze geworden is.

Hanna is een wat vreemde film, waarin een project centraal staat waarin geëxperimenteerd is op mensen. Door de film heen leert Hanna dat zij één van de proefkonijnen is, en dat ze daardoor bepaalde eigenschappen heeft die haar buitengewoon geschikt maken als huurmoordenaar. Haar vader, oud-agent in de geheime dienst, blijkt niet echt haar vader te zijn, maar heeft zijn leven opgeofferd om haar te trainen in een nogal vreemde wijze. Hierdoor heb je al meteen te doen met het blonde tienermeisje, dat totaal afgezonderd, zonder enige technische gemakken, moest opgroeien.

Zodra ze dan besluit naar de beschaafde wereld te gaan, breekt de pleuris los. De geheime dienst welke verantwoordelijk was voor het project besluit de losse eindjes aan elkaar te knopen en iedereen op te ruimen die met het project te maken hebben gehad: Hanna en haar ‘vader’. Ze worden het doelwit voor de gehele geheime dienst. En dat, terwijl Hanna zelf op ontdekking gaat door de moderne wereld. Elektriciteit, muziek, televisie, jongens… er gaat werkelijk een wereld voor haar open! Dit ondergaat ze dan ook niet geheel zonder slag of stoot: ze wordt zichtbaar overrompeld door gevoelens en de heisa om haar heen.

De film schommelt dan ook wat heen en weer tussen de psychologische groei van Hanna, de complotten die om het project heen hangen en keiharde actie. Een film die je het ene moment vreemd laat opkijken, het andere moment laat nadenken, en het andere moment naar het puntje van je stoel laat schuiven om volop van de actie te genieten. Hanna is dan ook een superfilm. Goed verfilmd, op mooie locaties, waarbij de sfeer van de film bepaald wordt door de ‘gevoelens’ van Hanna. In het begin valt het ontbreken van achtergrondmuziek direct waarbij dit steeds verder toeneemt naarmate Hanna acclimatiseert in de beschaafde wereld. Hanna zelf maakt een reis rond de wereld, van Marokko tot Duitsland. Sfeervolle omgevingen en kleurrijke scenario’s wisselen elkaar dan ook goed af, van het rustige Marokko vol tradities en rituelen tot het harde, kille stadse leven van Berlijn. Een superspannende film!

Hanna, Sony Pictures Home Entertainment

Tijdsduur: 107 minuten. Avontuur.
Prijs: DVD (14,99 euro), blu-ray (19,99 euro)

Bestel dit product direct op BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.