logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Hands Off My Chocolate!


hands off my chocolate

Sinds november is Nederland een nieuwe unieke chocoladereep rijker. En daarmee krijgt het begrip ‘reep’ meteen een heel nieuwe vorm. Al vanaf het ontstaan van de eerste chocoladereep in 1847 bestonden chocoladerepen uit blokjes. Vierkante blokjes, rechthoekige blokjes, hoekig en recht. Na uitvoerig consumentenonderzoek en consumententesten ontwikkelde Hands Off My Chocolate de eerste rondjesreep ter wereld. Waarom? Rondjes passen veel beter bij de vorm van je mond dan blokjes. Bovendien breekt de reep hierdoor gemakkelijker. Tip uit de praktijk: je kunt heel makkelijk een enkel rondje afbreken, of een diagonale reep. Over de lengte of breedte raden wij je niet aan!

Daarnaast zijn compleet nieuwe varianten tussen het standaard wit, melk en puur in ontwikkeld: White meets Milk (een blend van witte en melk chocolade), Melting Milk (een goed smeltende melk chocolade), Milk meets Dark (een blend van melk en pure chocolade), Friendly Dark (een niet bittere pure chocolade) en Double Dark (een extra pure chocolade). “We wilden graag vernieuwing in de basis brengen en niet weer komen met een ander soort vulling”, aldus het jonge bedrijf. En dat is zeker gelukt, want alle varianten zijn echt om van te smullen. De White meets Milk is de zoetste, maar dat had je wel verwacht. Friendly dark was onze favoriet: je proeft hier de volle smaak van chocolade, maar hebt toch nog het zachte aroma van melkchocolade. Maar ook de Double Dark heeft, ondanks het extra hoge percentage cacaobestanddelen (minstens 69,9%), geen last van een wrange smaak, die je bij andere merken soms wel hebt. Bij alle chocoladerepen is het mondgevoel ook erg positief. De chocolade smelt niet direct, en behoud nog een tijd zijn bite, maar de buitenste laag voelt wel zacht. Ook met dank aan de ronde vorm!

Round-Choco-Bar-E

Alle producten zijn bereid met echte Belgische kwaliteitschocolade. Uit blinde smaaktesten is gebleken dat de varianten beter scoorden op smaak en vorm dan meegeteste grote A-merken. Het is ook eerlijke chocolade: Hands Off My Chocolate ondersteunt het ‘Quality Cocoa for a Better Life” programma. Dit programma helpt boeren op een praktische en doelgerichte manier cacao duurzaam te verbouwen en de kwaliteit van leven van de boeren en hun familie te verbeteren.

De hele dag deel je al genoeg vinden ze bij Hands Off My Chocolate. Daarom zijn deze repen bedoeld voor het moment voor jezelf. Op elk rondje staat daarom ‘Mine’. De repen zijn verkrijgbaar in vrijwel alle Albert Heijn winkels voor 2,09 euro.

Voor de reizigers onder ons op zoek naar een origineel cadeau: ook achter de douane op Schiphol zijn er Hands Off My Chocolate blikjes (wit-oranje) te koop met 3 repen erin.

Check out: www.hands-off.com en Like: www.facebook.com/handsoffmychoc

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.