logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Handboek voor wildplukkertjes, Erica Bakker en Ellen van den Broek

Handboek voor wildplukkertjes

Weet je wat wildplukkers zijn? Dat zijn mensen die uit de natuur dingen plukken of oogsten om te eten en te gebruiken. En waarom ook niet? Er groeit van alles en nog wat, op geheel biologische wijze, en het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken! Erica Bakker en Ellen van den Broek, schrijfsters van het Handboek voor wildplukkertjes, vinden dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

Tips

In het Handboek voor Wildplukkertjes staan dan ook allerlei experimenten en tips voor kinderen om in de natuur te ondernemen. Daarin staan dus planten die veilig zijn om te eten en te gebruiken, en ook wat je er allemaal mee kunt doen. Wist je bijvoorbeeld dat je van rozenbottels jeukpoeder kunt maken, en dat je het takje van een vlierbessenstruik kunt gebruiken om vliegen op een afstand te houden?

Rijkdommen van de natuur

Het Handboek voor wildplukkertjes is een erg leuk boek voor kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur en graag gebruik zouden maken van de rijkdommen die de natuur te bieden heeft. Voor kinderen die wat minder geïnteresseerd zijn is het overigens ook een heel interessant boek, zodat je weet wat je allemaal met heel eenvoudige middelen kunt doen. Door het boek heen lees je niet alleen wat je allemaal uit de natuur kunt gebruiken, maar je kunt het ook zien, met grof getekende illustraties. Maar let op, want voor veel dingen is het wel handig als een volwassenen even meekijkt. Niet alles wat je vind kun je zo maar eten! Je moet wel de juiste bloemen plukken voor je viooltjesthee, brandnetelsoep of bramenjam.

Informatie

Handboek voor wildplukkertjes, Erica Bakker en Ellen van den Broek
Fontaine uitgevers, 176 pagina’s, paperback.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789059565876

 


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.