Recensie: Handboek oven, Karin Luiten

handboek-oven-karin-luiten-9789046813041-voorkant

Karin Luiten heeft zich in Nederland al helemaal gevestigd als kookboekenschrijfster. Haar eerdere boeken waren dan ook een succes. Haar geheim? Tja, lastig te zeggen. Haar online aanwezigheid op www.kokenmetkarin.nl en haar culinaire blog koken.blogo.nl zullen daar zeker aan hebben bijgedragen. Daarbij zijn haar boeken eerlijk, eenvoudig, duidelijk en leuk om naar te kijken. Handboek oven! is Karins zesde kookboek. Eens kijken wat we allemaal kunnen maken!

Hartig en zoet

Handboek oven! is opgedeeld in een hartig deel en een zoet deel. Het hartige deel, waarmee begonnen wordt, is opgedeeld in voorgerechten, groente, aardappel, quiche, pasta, vlees, vis, pizza en brood, het tot de verbeelding sprekende ‘borreldingen’ en basis. In het zoete deel van Haal alles uit je oven kun je terecht voor gebakjes, taart, cake, chocola, koekjes, zoete snacks, toetjes, crumble, deeg en basis. Weinig verrassend, maar wel heel erg volledig.

Supermarkt op de hoek

Het boek zelf staat bol van handige en praktische recepten. Je hoeft je niet af te vragen of ze werken: dat doen ze. Stuk voor stuk. Het voordeel is ook dat Karin gewoon Nederlandse is: neem je bijvoorbeeld een (vertaald) boek van Engelse makelij, dan kom je al snel ingrediënten tegen waar je stad en land voor moet afreizen. De ingrediënten van Karins recepten kun je echter gewoon bij de supermarkt-op-de-hoek kopen, en de groenten gewoon op de groentenafdeling of groenteboer – je hoeft niet naar een groentejuwelier of zoiets.

Vormgeving van het boek

De recepten zijn helder en duidelijk weergegeven. Ook hier komen we de kenmerkende krabbels tegen als illustraties, en zijn kleine recepten met de hand uitgeschreven in duidelijk leesbare blokletters. Door het boek heen kom je een rode spread tegen, waarin een ‘keukengeheim’ wordt onthuld, die je creaties gegarandeerd verder zullen helpen. Daarnaast vind je veel achtergrondinformatie, tips en handige hulpjes als afwisseling van de recepten. Stop dus zeker niet bij de inhoudsopgave, maar ga er eens lekker voor zitten om het hele boek door de pluizen!

Handboek oven! Karin Luiten
Nieuw Amsterdam, oktober 2012, 224 pagina’s, hardcover.
Prijs: 19,95 euro. ISBN:9789046813041

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.